word studentlid

— maandag 24 juni 2019, 11:32 | 0 reacties, praat mee

‘Verplichte’ aov voor zzp’ers krijgt wellicht opt-out

‘Verplichte’ aov voor zzp’ers krijgt wellicht opt-out
ANP

Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers is niet per definitie verplicht: minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekijkt of er een opt-out-regeling kan komen voor vermogende zzp'ers of zij die veel verdienen. Laatste wijziging: 24 juni 2019, 21:02

Dat zegt hij in een interview met politiek verslaggever Laurens Boven op BNR Nieuwsradio. Het is dus nog maar de vraag hoe verplicht de verzekering gaat worden, aldus BNR.

Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland, zegt op BNR een voorstander te zijn van een opt-out-regeling, maar vreest voor de administratieve rompslomp en praktische uitvoering van registratie van uitzonderingen op een ‘verplichte’ verzekering.

Een landelijke basisvoorziening rond arbeidsongeschiktheid, van toepassing op alle werkenden “zoals de aow” zou wat dat betreft beter zijn meent Biesheuvel. Hij wijst op broodfondsen die sommige zzp’ers al onderling hebben opgezet en het hoge percentage (zo’n 73 procent) van zzp’ers dat in onderzoeken aangeeft iets rond arbeidsongeschiktheid te hebben geregeld.

De overheid zou die groepen met rust moeten laten, vindt Biesheuvel: “Maar als je het dan doet, moet je zorgen dat mensen die deeltijd-zzp’er zijn, of die zelf iets geregeld hebben, niet dubbel hoeven te betalen.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.