mgm nvj maart

— donderdag 3 maart 2016, 16:40 | 0 reacties, praat mee

Veroordeelde drugshandelaar sleept NOS voor rechter

Veroordeelde drugshandelaar sleept NOS voor rechter

De tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin sleept de NOS voor de rechter. Hij eist rectificatie van beschuldigingen en een schadevergoeding van 10.000 euro, zo meldt NRC. Laatste wijziging: 3 maart 2016, 16:46

Op basis van deels anonieme bronnen publiceerde de NOS vorig jaar mei een artikel waarbij Baybasin “zonder enige grond prominent in verband werd gebracht met een liquidatie in Istanbul in december 2014”, aldus Matthijs Kaaks, de advocaat van Baybasin. De NOS is er volgens hem op uit “de reputatie van zijn cliënt te beschadigen”. Ook het feit dat er geen weerwoord werd gevraagd steekt.

Baybasin heeft altijd ontkend schuldig te zijn aan de feiten waarvoor hij in Nederland is veroordeeld. Sinds 2011 is de Hoge Raad bezig te onderzoeken of de strafzaak tegen Baybasin moet worden herzien. Daar wordt in juni meer duidelijkheid over verwacht. 

Op de vraag waarom de NOS geen weerwoord heeft gevraagd, werd door de advocaat van de NOS Bas le Poole niet ingegaan. Hij zei wel dat de NOS de berichtgeving baseert op meer, deels anonieme bronnen en niet één bron, zoals Kaaks stelt. Le Poole zei niet te begrijpen waarom Baybasin zich zo druk maakt. Het betreft slechts “twee zinnetjes” in een bericht. “Er wordt veel meer in gelezen dan er staat”, aldus Le Poole. Hij beschuldigt de tegenpartij van “complotdenken”.

Het vonnis wordt 20 april geveld.

Bekijk meer van

NOS Hüseyin Baybasin

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.