Smartocto userneeds

— woensdag 1 april 2020, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Verkopers Straatnieuws Utrecht ernstig in de problemen

ANP

Verkopers van daklozenkrant Straatnieuws Utrecht zitten in ernstige problemen: er worden door de coronacrisis geen nieuwe kranten gemaakt en mensen mijden contact. Dat er alleen met cash betaald kan worden is een ander probleem dat nu zichtbaar wordt, aldus hoofdredacteur Frank Dries. Laatste wijziging: 1 april 2020, 09:14

Gisteren meldde hoofdredacteur Straatnieuws Den Haag/Rotterdam Natascha Frensch identieke problemen. Frensch maakt zich zorgen over het voortbestaan van haar krant. Met kunst- en vliegwerk werd de laatste editie uitgebracht. Over zes weken moet het volgende nummer uitkomen, maar of dat gaat lukken is de vraag.

In Utrecht is er nog geen zicht op het volgende gedrukte nummer. “Ik krijg dagelijks belletjes wanneer we weer kranten gaan uitgeven”, zegt Cees van Engelen, coördinator van de distributie van Straatnieuws tegen RTV Utrecht.

Het distributiecentrum, dat draait op vrijwilligers, zou tot 6 april gesloten blijven. Gisteren werden de noodmaatregelen verlengd tot zeker 28 april.

Er is daarom een actie gelanceerd om donaties binnen te halen. Ook Straatnieuws Den Haag/Rotterdam hoopt op donaties en verkoopt de pdf van de laatste editie voor de reguliere prijs voor een gedrukt exemplaar.

Bekijk meer van

Straatnieuws corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.