data als kans

— woensdag 20 mei 2020, 16:15 | 0 reacties, praat mee

Daklozenkrant Straatnieuws stopt op papier

© Straatnieuws

Straatnieuws, de daklozenkrant in de gemeente Utrecht, verschijnt niet meer in gedrukte vorm. Het laatste nummer op papier is eind maart verschenen. De dak- en thuisloze verkopers van de krant krijgen sinds april een financiële compensatie van de Stichting Straatnieuws Utrecht. Die steun wordt gefinancierd door de gemeente en loopt tot 1 juli. Laatste wijziging: 25 juni 2020, 10:38

Dat meldt The Post Online woensdag op basis van een persbericht van Straatnieuws. Het stopzetten van de gedrukte editie van Straatnieuws is een gevolg van de coronacrisis. Na 1 juli wordt gekeken of er mogelijkheden zijn de krant online voort te zetten. Een eerste aanzet daartoe is al online te bekijken.

Straatnieuws werd in 1994 opgericht en was de eerste daklozenkrant van Nederland. De krant gaf dak- en thuislozen de kans zichzelf aan een klein inkomen te helpen. Verkopers kochten de krant voor 1,60 euro in en verkochten hem op straat voor 2,50 euro. De afgelopen jaren had Straatnieuws steeds meer moeite met het vinden van voldoende verkopers die genoeg kranten konden verkopen. In vijf jaar tijd daalde de oplage van 7000 exemplaren per drie weken naar 2000 exemplaren.

Bekijk meer van

Straatnieuws corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.