word studentlid

— dinsdag 31 maart 2020, 14:11 | 0 reacties, praat mee

Natascha Frensch, hoofdredacteur Straatnieuws Den Haag/Rotterdam: “Op zo’n klap als deze waren we geen van allen voorbereid”

Natascha Frensch, hoofdredacteur Straatnieuws Den Haag/Rotterdam: “Op zo’n klap als deze waren we geen van allen voorbereid”
© Z! De Amsterdamse Straatkrant

Overal in de mediasector vallen klappen, maar bij de verkopers van de straatkranten ontstaan schrijnende situaties, meldt Natascha Frensch, hoofdredacteur Straatnieuws Den Haag/Rotterdam. En het is maar de vraag of de straatkrant het gaat redden. Laatste wijziging: 23 april 2020, 14:45

In Utrecht is de fysieke krant nu niet uitgekomen. Straatnieuws Den Haag/Rotterdam en Z! De Amsterdamse Straatkrant lukte het nog wel om de meest recente editie, nummer 5 van dit jaar, uit te brengen. De huidige editie van de straatkranten is voor het eerst ongedateerd en kan daardoor ook langer mee dan de gebruikelijke drie weken. Het streven is om na zes weken weer als vanouds verder te gaan en een nieuwe editie uit te brengen.

Beide straatkranten hopen in de toekomst door te kunnen gaan, maar het zal moeilijk worden. “We hadden al niet veel reserves. Om de krant bestaansrecht te geven, waren we vorig jaar samen gaan werken met Amsterdam en Utrecht. [...] Op zo’n klap als deze waren we geen van allen voorbereid. Onze verkopers werken met contant geld, wat nu helemaal een probleem is”, aldus Natascha Frensch, hoofdredacteur Straatnieuws Den Haag/Rotterdam in een persbericht.

Ze maakt zich zorgen. “Ik krijg wanhopige verkopers aan de telefoon die bang zijn dat ze hun huur niet kunnen betalen. Eén van hen was in pure paniek, omdat hij niet kan eten als hij de krant niet kan verkopen. Het is heel schrijnend,” aldus Frensch.

“We doen alles wat we kunnen, maar onze middelen worden steeds beperkter. We hopen op zoveel mogelijk donaties, zodat we onze verkopers kunnen helpen.” Daarom is de krant nu ook voor het eerst in PDF-vorm te koop via de websites van de kranten. De digitale versie kost net als de papieren krant 2,50 euro. Meer bij Haags Straatnieuws

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.