— vrijdag 26 juni 2020, 13:14 | 0 reacties, praat mee

Verizon sluit zich aan bij boycot Facebook om passief racismebeleid

© Lex van Lieshout / ANP

Ook de Amerikaanse telecomprovider Verizon sluit zich aan bij de campagne om niet meer te adverteren op Facebook. Laatste wijziging: 26 juni 2020, 13:18

De boycot is onderdeel van de Stop Hate for Profit-campagne die Amerikaanse burgerrechtenorganisaties Anti-Defamation League, de NAACP en Color Of Change zijn begonnen. Hierbij worden bedrijven opgeroepen de hele maand juli geen advertenties te plaatsen op Facebook en wordt het sociale mediabedrijf opgeroepen harder op te treden tegen racisme en haatdragende berichten.

De Stop Hate for Profit-campagne neemt het Facebook onder meer kwalijk dat het berichten niet verwijdert die oproepen tot geweld richting Black Lives Matter-demonstranten.

De organisatie wees Verizon er op dat een van hun advertenties te zien was op Facebook, naast een video van samenzweringsgroep QAnon.

Internetgigant Verizon zei dat het zich aansluit bij de actie totdat het bedrijf “een acceptabele oplossing bedenkt waar wij ons comfortabel mee voelen”. Onder meer kledingmerken The North Face en Patagonia en ijsmerk Ben & Jerry’s gingen Verizon voor. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Verizon Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.