website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Verdachte opgepakt in moordzaak Bulgaarse onderzoeksjournaliste

Lars Pasveer — Geplaatst in geweld op donderdag 11 oktober 2018, 08:41

Een wake voor de vermoorde journaliste Marinova, afgelopen maandag in Sofia | Vassil Donev / EPA

Een wake voor de vermoorde journaliste Marinova, afgelopen maandag in Sofia | Vassil Donev / EPA

Nieuws De Duitse politie heeft een 20-jarige Bulgaar opgepakt in verband met de dood van onderzoeksjournaliste Victoria Marinova. De man was naar Duitsland gevlucht, maar kon worden geïdentificeerd DNA-bewijs op het lichaam van Marinova noemt. Ook waren er DNA-sporen van Marinova op de kleding van de verdachte. De Bulgaarse algemeen-aanklager stelt dat het onwaarschijnlijk is dat Marinova doelwit was vanwege journalistieke activiteiten.

“Het lijkt een geval van willekeurig seksueel geweld”, aldus de algemeen-aanklager tegenover lokale media. De verdachte was in het verleden al vaker voor diefstal in aanraking met de politie gekomen. Bij de verkrachting en moord werden diverse bezittingen van Marinova, waaronder haar mobiele telefoon, gestolen.

De verdachte woonde daarnaast in de buurt waar Marinova afgelopen zaterdag was gaan hardlopen en is aangevallen.

Vooruitlopend op zijn uitlevering aan Bulgarije is de verdachte aangeklaagd voor verkrachting en ‘moord met extreme wreedheid’, vanwege de beestachtige wijze waarop de journaliste zou zijn gedood. Hij kan daar levenslang voor krijgen.

Marinova deed recent onder meer onderzoek naar fraude met EU-subsidies, iets waar ook de eerder dit jaar vermoorde journalist Ján Kuciak aan werkte.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.