— donderdag 11 oktober 2018, 08:41 | 0 reacties, praat mee

Verdachte opgepakt in moordzaak Bulgaarse onderzoeksjournaliste

Een wake voor de vermoorde journaliste Marinova, afgelopen maandag in Sofia | Vassil Donev / EPA

De Duitse politie heeft een 20-jarige Bulgaar opgepakt in verband met de dood van onderzoeksjournaliste Victoria Marinova. De man was naar Duitsland gevlucht, maar kon worden geïdentificeerd DNA-bewijs op het lichaam van Marinova noemt. Ook waren er DNA-sporen van Marinova op de kleding van de verdachte. De Bulgaarse algemeen-aanklager stelt dat het onwaarschijnlijk is dat Marinova doelwit was vanwege journalistieke activiteiten.

“Het lijkt een geval van willekeurig seksueel geweld”, aldus de algemeen-aanklager tegenover lokale media. De verdachte was in het verleden al vaker voor diefstal in aanraking met de politie gekomen. Bij de verkrachting en moord werden diverse bezittingen van Marinova, waaronder haar mobiele telefoon, gestolen.

De verdachte woonde daarnaast in de buurt waar Marinova afgelopen zaterdag was gaan hardlopen en is aangevallen.

Vooruitlopend op zijn uitlevering aan Bulgarije is de verdachte aangeklaagd voor verkrachting en ‘moord met extreme wreedheid’, vanwege de beestachtige wijze waarop de journaliste zou zijn gedood. Hij kan daar levenslang voor krijgen.

Marinova deed recent onder meer onderzoek naar fraude met EU-subsidies, iets waar ook de eerder dit jaar vermoorde journalist Ján Kuciak aan werkte.

Bekijk meer van

Victoria Marinova Ján Kuciak

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.