persveilig seminar

— vrijdag 16 september 2022, 14:38 | 0 reacties, praat mee

Utrechtse media gaan samenwerken in leegstaande winkelpanden

Artist impression van de werkruimte van DUIC en RTV Utrecht - © DUIC

De Utrechtse Internet Courant (DUIC) en RTV Utrecht gaan vanaf oktober vanuit twee leegstaande panden in Achter Clarenburg ‘vernieuwende’ journalistiek brengen. Studenten van de ROC Midden Nederland en de Hogeschool Utrecht gaan daar bij helpen. Laatste wijziging: 16 september 2022, 15:00

Met studenten van de Hogeschool Utrecht en het ROC worden de komende maanden experimenten in de stad opgezet, waarmee wordt onderzocht hoe de lokale journalistiek beter kan aansluiten bij het veranderende mediagedrag en de behoeften van de inwoners van Utrecht.

Volgens uitgever Martijn Rademakers van DUIC moet worden gedacht aan onder meer live producties en podcasts. ‘Maar het is niet dichtgetimmerd. We verwachten juist dat er door de samenwerking met RTV Utrecht en de inbreng van studenten nieuwe ideeën op de werkvloer ontstaan’, zo licht hij toe.

Ontmoetingsplek
Nieuws in de Etalage moet ook een ontmoetingsplek worden voor journalisten en betrokkenen in Utrecht. ‘We zien graag dat andere Utrechtse media en instellingen aanhaken. Er zijn al gesprekken geweest met U in de Wijk, FunX, Straatnieuws en de Universiteit Utrecht, maar we gaan graag met iedereen die goede ideeën heeft om tafel zitten.’

Het initiatief krijgt steun van de gemeente Utrecht in het kader van de centrumaanpak ‘Morgen Mooier Maken’. Dat heeft als doel de leegstand van winkelpanden in het centrum van Utrecht tegen te gaan, door nieuwe initiatieven te huisvesten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.