training eu starters

— dinsdag 8 november 2022, 07:43 | 0 reacties, praat mee

Uslu wil zich niet laten opjagen over mogelijk besluit ON!

Gunay Uslu - © ANP / HH / Phil Nijhuis

Staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu hoopt dat de NPO een eventueel verzoek om de vergunning van Ongehoord Nederland (ON!) in te trekken niet te snel indient. Volgens haar is iedereen erbij gebaat dat zo'n beslissing vooral zorgvuldig wordt afgewogen.

“Ik denk niet dat we ons moeten laten opjagen, niemand. Het is een beslissing die echt heel veel impact zal hebben”, zei Uslu maandag in het NPO Radio 1-programma Kunststof. Ze onderstreepte daarbij dat ze “helemaal niet gretig” is om in te grijpen, zoals sommige media hadden gesuggereerd.

“Dat is natuurlijk helemaal niet zo”, aldus Uslu. De staatssecretaris noemt het “verschrikkelijk” dat de overheid mogelijk maatregelen tegen een omroep moet nemen. “Dat is het laatste middel, het laatste wat je wilt. Dat heeft zo veel impact op de democratie.”

Over de situatie rond ON! wil Uslu zelf niets kwijt. “Ik moet daar echt geen inhoudelijk oordeel over vellen. Ik ben daar heel strikt in. Dat moet ik niet doen. Ik vertegenwoordig de overheid.”

Vorige maand maakte de NPO het voornemen bekend om ON! voor de tweede keer in korte tijd een financiële sanctie op te leggen. Volgens de Mediawet is staatssecretaris Gunay Uslu (Media) bij een tweede sanctie gemachtigd om in te grijpen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.