training eu starters

— vrijdag 20 mei 2022, 11:21 | 1 reactie, praat mee

Uslu: omroep ON is onafhankelijk, maar mag niet álles uitzenden

Een tafel van Ongehoord Nederland in de persruimte van de Tweede Kamer - © Peter Hilz / ANP

Staatssecretaris Gunay Uslu (Media) begrijpt de zorgen dat op de nieuwe publieke omroep Ongehoord Nederland (ON) omvolkingstheorieën werden geventileerd. Ze wijst wel op de onafhankelijkheid van de omroepen, hoewel de bewindsvrouw eraan toevoegt dat ook op ON niet alles mag worden gezegd. Laatste wijziging: 20 mei 2022, 11:23

De staatssecretaris kreeg vragen van een groot aantal partijen uit de Tweede Kamer over de omvolkingstheorieën die de Vlaamse politicus Filip Dewinter volgens de Kamer “onweersproken” mocht uiten. Volgens deze complottheorie wordt de westerse samenleving langzaam vervangen door (veelal islamitische) immigranten met een niet-westerse achtergrond.

“De onafhankelijkheid van omroepen is een groot goed”, zegt Uslu vrijdag. “Ik moet me niet gaan mengen in de inhoud.” Wel heeft Ongehoord Nederland zich volgens haar te houden aan de Mediawet en journalistieke codes. Er zitten dus grenzen aan wat de omroep mag uitzenden. Er kwamen eerder al klachten binnen over de omroep bij de ombudsman van de Nederlandse Publieke Omroep, die hier onderzoek naar doet.

De Kamerleden maken zich zorgen omdat de omvolkingstheorie ook in verband wordt gebracht met een reeks aanslagen in de afgelopen jaren. Dat geldt ook voor de schietpartij in het Amerikaanse Buffalo eerder deze maand, waarbij een 18-jarige Amerikaan uit racistische overtuiging het vuur opende op voornamelijk zwarte mensen in een supermarkt. De dader publiceerde een manifest waarin hij zijn zorgen uit over “de raciale en culturele vervanging van het Europese volk”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 20 mei 2022, 13:39

Het bewijst maar weer eens dat de hele televisie kliek in Hilversum aan het handje lees gecommandeerd en gecontroleerd worden door de politieke Elite.
Voornamelijk D66 en VVD.
Ik ben het er ook niet mee eens dat men mensen uitsluit van onze maatschappij maar dat men in media land aan de eisen moet voldoen van de Roverheid is wel duidelijk.
Ik wordt al broed en ziek als ik een naar een kijkt in de morgen pure staats TV van en dit journalisten die dat naar voren brengen wat de VVD en D66 graag willen roepen,maar o wee als.er eens een ander geluid wordt geuit ndan zijn ze in rep en roep.
Onafhankelijke.journalistiek daar hebben ze bij de actualiteiten rubrieken nog nooit van gehoord.
Nee braaf meelopen en roepen wat de overheid wil anders kost het je baan dus zwijgen ze maar.
Maar van vrijheids van meningsuiting is hier al zeker geen spraken.
Let wel ik ben het gespuis van ON ook goed zat voegdnniets toe aan TV land.
Maar als de z.g
N onafhankelijke journalistieke programma’s nou echt eens onafhankelijk worden en niet het woord spreken van jullie Roverheid maar meer aan onafhankelijke onderzoeksjournalistiek doen en dan bedoel ik dus niet een eveneens door de staat gefinancierd investico ,maar echte journalisten die hun nek durven uit te steken voor nieuws ook al kost dat de.kop van de politieke Elite dan zou dat misschien eens een goede stap zijn,dus nu achter die sms’jes aan van Rutte en de jonge enz.
Die zijn echt wel te achterhalen.
Al zou je maar Tel.nummers.hebben met wie deze zou hebben ge smst dan geeft dat al een duidelijk beeld wat er gewist kan zijn al.staatner dan geen tekst meer in

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.