— vrijdag 27 september 2019, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Uitspraak rechtszaak freelancers vs DPG Media opnieuw aangehouden

Van Uem, advocaat Volgenant en Rogier bij aanvang van de zitting | Eric Brinkhorst / ANP

De uitspraak in de rechtszaak die freelance journalist Britt van Uem en freelance fotograaf Ruud Rogier tegen DPG Media aanspanden, laat nog wat langer op zich wachten. De rechtbank in Amsterdam zou vrijdag 4 oktober vonnis uitspreken in de zaak, maar heeft die datum nu opgeschoven.

De nieuwe datum voor de uitspraak is vier weken later. Dat zou betekenen dat uitspraak volgt op vrijdag 1 november. Mits het vonnis niet opnieuw wordt aangehouden.

Het is niet de eerste keer dat de uitspraak wordt aangehouden. In mei schoof de rechter de uitspraak ook al op, toen omdat hij meer informatie wilde over de tarieven die DPG Media (toen nog de Persgroep) hanteert.

De zitting zelf vond plaats op 3 april. Van Uem en Rogier daagden DPG Media voor de rechter, omdat ze een hogere vergoeding willen voor hun werk voor de uitgeverij. Hoewel Van Uem en Rogier ieder op zich een zaak aanspanden tegen de uitgeverij, werden beide zaken wel samen behandeld.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.