— vrijdag 27 september 2019, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Uitspraak rechtszaak freelancers vs DPG Media opnieuw aangehouden

Van Uem, advocaat Volgenant en Rogier bij aanvang van de zitting | Eric Brinkhorst / ANP

De uitspraak in de rechtszaak die freelance journalist Britt van Uem en freelance fotograaf Ruud Rogier tegen DPG Media aanspanden, laat nog wat langer op zich wachten. De rechtbank in Amsterdam zou vrijdag 4 oktober vonnis uitspreken in de zaak, maar heeft die datum nu opgeschoven. Laatste wijziging: 27 september 2019, 12:09

De nieuwe datum voor de uitspraak is vier weken later. Dat zou betekenen dat uitspraak volgt op vrijdag 1 november. Mits het vonnis niet opnieuw wordt aangehouden.

Het is niet de eerste keer dat de uitspraak wordt aangehouden. In mei schoof de rechter de uitspraak ook al op, toen omdat hij meer informatie wilde over de tarieven die DPG Media (toen nog de Persgroep) hanteert.

De zitting zelf vond plaats op 3 april. Van Uem en Rogier daagden DPG Media voor de rechter, omdat ze een hogere vergoeding willen voor hun werk voor de uitgeverij. Hoewel Van Uem en Rogier ieder op zich een zaak aanspanden tegen de uitgeverij, werden beide zaken wel samen behandeld.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.