e learning nvj

— woensdag 29 september 2021, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Uitgever Ernst-Jan Pfauth vertrekt in 2022 bij De Correspondent

De Correspondent-uitgever Ernst-Jan Pfauth vertrekt maart 2022, als een opvolger is gevonden en ingewerkt. | Julie Hrudova / ANP

Uitgever Ernst-Jan Pfauth vertrekt na negen jaar bij platform De Correspondent, dat hij zelf hielp oprichten. Het is tijd om een stap opzij te doen, schrijft Pfauth. Hij verwacht rond maart 2022 een eventuele opvolger te hebben ingewerkt. Hij wil zich dan meer met interviewen en schrijven gaan bezighouden. Laatste wijziging: 30 september 2021, 09:33

Pfauth schrijft over zijn vertrek dat de verantwoordelijkheid voor een organisatie met zestig werknemers als “heel zwaar ervaren”. Hij stelt dat zijn gezin heeft geleden onder alle aandacht die De Correspondent opeiste, zeker in moeilijke tijden.

“Wat ik af en toe ook heel lastig vind, is dat ik het liefst in één klap alle problemen die ik tegenkom zelfstandig zou willen oplossen. Maar dat kan natuurlijk niet. Dat gevoel van machteloosheid vond ik heel pittig”, schrijft Pfauth.

Pfauth: “Inmiddels zijn we bij De Correspondent met zestig collega’s, hebben we ruim 71.000 leden en een boekenuitgeverij die vorig jaar 350.000 exemplaren verkocht. In 2020 realiseerden we op een omzet van 8,6 miljoen euro een nettowinst van 1,2 miljoen euro, die we volledig in de journalistiek investeren.”

De Correspondent publiceerde donderdag het financiële jaarverslag over 2020.

Het vertrouwen in de gelegde basis en de toekomst zijn volgens Pfauth redenen dat hij het aandurft een stap opzij te doen. Meer bij De Correspondent

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.