word studentlid

— maandag 22 oktober 2018, 15:35 | 0 reacties, praat mee

De Correspondent verwacht winst; groei stagneert

De Correspondent verwacht winst; groei stagneert

De Correspondent maakt dit jaar winst en stopt dat terug het bedrijf in. Dat meldt uitgever Ernst-Jan Pfauth aan Villamedia. Dat is dan wel de eerste keer in het vijfjarig bestaan, blijkt uit een berekening door Quote op basis van cijfers die Pfauth hen heeft gegeven. Dat er zwarte cijfers worden geschreven is minder positief dan het lijkt. Vorig jaar heeft De Correspondent moeten bezuinigen om kosten en opbrengsten in balans te brengen, vooral omdat het aantal abonnees stagneert. Laatste wijziging: 26 november 2018, 17:26

In 2017 heeft De Correspondent 3,8 miljoen euro omgezet en verloor het 240.000 euro. Daarbij komt dat het aantal leden stagneert. De Correspondent heeft nu 60.500 leden, aldus Quote, tegen 59.000 in 2017 – een toename van 0,25 procent dus.

De gemiddelde klant (nooit precies één jaar abonnee) levert zo’n 63 euro bruto op en 52,50 euro netto (er gaat 21 procent btw vanaf). De lezersmarkt maakt 78 procent van de omzet uit, de rest van de revenuen komen van het boekenbedrijf (14 procent), het sprekersbureau (5,9 procent), doorplaatsingen (0,4 procent) en donaties (2 procent).

De Correspondent heeft daar bovenop de laatste twee jaar bijna 1 miljoen euro aan subsidie binnengesleept, onder meer van de Stichting Democratie en Media: 350.000 euro als gift, 300.000 als investering en 300.000 als lening. Die lening moet volgend jaar worden afgelost.

Daarmee was 2017-2018 – voor het eerst – een pittig jaar’, zegt Pfauth tegen Quote. Maar voor 2018 verwacht hij dus wel een positief resultaat.

Maar het blijft opletten. Van alle nieuwe klanten sluit de helft een jaarabonnement af, de rest betaalt per maand. Na een jaar haakt zo’n 35 procent af. De aanwas van nieuwe mensen kan het weglopen van oude getrouwen op deze manier op de lange termijn niet compenseren, zeker niet als de helft van de nieuwe aanwas slechts één keer 7 euro betaalt. Wie niet groeit, zal krimpen, aldus Quote. ‘We hebben niet gekozen voor een makkelijk vak’, reageert Pfauth.

Meer bij Quote (via Blendle)

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.