e learning nvj

— donderdag 28 maart 2019, 10:23 | 0 reacties, praat mee

Twitterschorsing voor Bart Nijman

© Robin Utrecht / ANP

UPDATE Een link naar het manifest van de schutter die tientallen mensen doodde in Christchurch heeft Bart Nijman een Twitterschorsing opgeleverd, meldt GeenStijl. Laatste wijziging: 29 maart 2019, 11:48

Het gaat om een tweet die Bart Nijman plaatste op 15 maart, waarin hij zich negatief uitliet over de schutter en een link plaatste naar diens manifest. Nijman is altijd erg actief op Twitter, maar kan sinds 26 maart geen nieuwe tweets plaatsen.

Twitter kan accounts die de Twitter-regels overtreden schorsen. Dat is een strafmaatregel die tijdelijk is, die duurt zolang een in de ogen van Twitter problematische tweet niet is verwijderd. Een zwaardere strafmaatregel is de permanente ban: het gaat dan om accounts die spam verspreiden, nep zijn of door andere gebruikers is gerapporteerd vanwege beledigend gedrag of haatzaaien.

Daarbij gaat ook wel eens iets mis.

Vooral bij Facebook zijn er de afgelopen jaren veel meldingen van onterechte blokkades geweest. Vaker nog raken harde nieuwsfoto’s of zelfs kunst verstrikt in puriteinse filters. En ook bij YouTube zijn er incidenten geweest.

Volgens Rudy Bouma van Nieuwsuur speelt er bij de kwestie Nijman nog iets anders, namelijk de verwoede pogingen van sociale platforms om de livestream en het manifest van de schutter te verwijderen. De veiligheidschef van de Britse geheime dienst maakte zich er ook kwaad over dat sommige Britse media hier, net als Nijman, naar linkten.

 

Bekijk meer van

Twitter Bart Nijman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.