website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Twitter maakt schorsing Bart Nijman (GeenStijl) ongedaan… en schorst hem opnieuw

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 8 mei 2019, 13:42

Bart Nijman. Foto: ANP / Robin Utrecht

Bart Nijman. Foto: ANP / Robin Utrecht

Nieuws Twitter heeft het account van GeenStijl-adjunct Bart Nijman dinsdag ten onrechte geschorst. Door de schorsing kon Nijman geen nieuwe berichten meer plaatsen. Twitter ondernam de actie naar aanleiding van een tweet over de Europese verkiezingen, waarin Nijman opriep om eurosceptisch te stemmen.

Twitter zag die tweet (zie hieronder) in eerste instantie als misleidend en gooide het account daarom op slot. Na vragen van de NOS aan Twitter werd het account woensdag weer vrijgeven. Het sociale netwerk spreekt in een reactie van een menselijke fout.

Vlak nadat Nijman weer toegang kreeg tot zijn account, werd hij echter opnieuw geblokkeerd door Twitter, meldt GeenStijl. De reden is dit keer een tweet waarin Nijman zich afvroeg hoe een moslimvrouw, die klaagde over de baconsmaak in een supermarktlasagne, eigenlijk kan weten hoe bacon smaakt. Hij sluit het bericht af met het woord ‘hoer’.

Volgens GeenStijl heeft Nijman de betreffende tweet zuchtend verwijderd. De schorsing verloopt twaalf uur vanaf het moment van verwijdering.

Twitter treedt sinds enkele weken harder op tegen nepnieuws en misleiding, in aanloop naar de Europese verkiezingen van 23 mei, aldus de NOS.

Het platform maakte een nieuwe meldknop, waarmee gebruikers verkeerde informatie kunnen rapporteren. Die knop kan volgens Nijman de deur openzetten voor ‘kliklijnen en willekeur’.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.