— woensdag 8 mei 2019, 13:42 | 0 reacties, praat mee

Twitter maakt schorsing Bart Nijman (GeenStijl) ongedaan… en schorst hem opnieuw

Bart Nijman. Foto: ANP / Robin Utrecht

Twitter heeft het account van GeenStijl-adjunct Bart Nijman dinsdag ten onrechte geschorst. Door de schorsing kon Nijman geen nieuwe berichten meer plaatsen. Twitter ondernam de actie naar aanleiding van een tweet over de Europese verkiezingen, waarin Nijman opriep om eurosceptisch te stemmen. Laatste wijziging: 8 mei 2019, 14:52

Twitter zag die tweet (zie hieronder) in eerste instantie als misleidend en gooide het account daarom op slot. Na vragen van de NOS aan Twitter werd het account woensdag weer vrijgeven. Het sociale netwerk spreekt in een reactie van een menselijke fout.

Vlak nadat Nijman weer toegang kreeg tot zijn account, werd hij echter opnieuw geblokkeerd door Twitter, meldt GeenStijl. De reden is dit keer een tweet waarin Nijman zich afvroeg hoe een moslimvrouw, die klaagde over de baconsmaak in een supermarktlasagne, eigenlijk kan weten hoe bacon smaakt. Hij sluit het bericht af met het woord ‘hoer’.

Volgens GeenStijl heeft Nijman de betreffende tweet zuchtend verwijderd. De schorsing verloopt twaalf uur vanaf het moment van verwijdering.

Twitter treedt sinds enkele weken harder op tegen nepnieuws en misleiding, in aanloop naar de Europese verkiezingen van 23 mei, aldus de NOS.

Het platform maakte een nieuwe meldknop, waarmee gebruikers verkeerde informatie kunnen rapporteren. Die knop kan volgens Nijman de deur openzetten voor ‘kliklijnen en willekeur’.

Bekijk meer van

Twitter GeenStijl Bart Nijman

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.