training eu starters

— maandag 24 augustus 2015, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Twitter blokkeert Politwoops en Diplotwoops

Politwoops en Diplotwoops, tools waarmee het mogelijk was om verwijderde tweets van politici en diplomaten openbaar te maken, zijn sinds afgelopen weekend geblokkeerd. Dat meldt de initiatiefnemer Open State Foundation. Nadat eerder dit jaar Twitter al de Amerikaanse versie van Politwoops blokkeerde, bleven de 30 andere versies van Politwoops inclusief het Europees parlement tot nu toe wel werken. Laatste wijziging: 27 augustus 2015, 10:20

In het bericht stelt Twitter dat het besluit om de toegang voor Politwoops te blokkeren volgde ‘na rijp intern beraad waarbij met een aantal factoren rekening is gehouden’ en dat het geen onderscheid maakt tussen zijn gebruikers.

Open State Foundation stelt dat het publiek recht heeft op de door hen toegankelijk gemaakte informatie. De directeur van Open State Foundation, oud-Groenlinks kamerlid Arjan El Fassed: “Wat gekozen politici en volksvertegenwoordigers in het openbaar zeggen en zelfs als ze het later verwijderen, is onderdeel van de parlementaire geschiedenis.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.