— maandag 24 augustus 2015, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Twitter blokkeert Politwoops en Diplotwoops

Politwoops en Diplotwoops, tools waarmee het mogelijk was om verwijderde tweets van politici en diplomaten openbaar te maken, zijn sinds afgelopen weekend geblokkeerd. Dat meldt de initiatiefnemer Open State Foundation. Nadat eerder dit jaar Twitter al de Amerikaanse versie van Politwoops blokkeerde, bleven de 30 andere versies van Politwoops inclusief het Europees parlement tot nu toe wel werken.

In het bericht stelt Twitter dat het besluit om de toegang voor Politwoops te blokkeren volgde ‘na rijp intern beraad waarbij met een aantal factoren rekening is gehouden’ en dat het geen onderscheid maakt tussen zijn gebruikers.

Open State Foundation stelt dat het publiek recht heeft op de door hen toegankelijk gemaakte informatie. De directeur van Open State Foundation, oud-Groenlinks kamerlid Arjan El Fassed: “Wat gekozen politici en volksvertegenwoordigers in het openbaar zeggen en zelfs als ze het later verwijderen, is onderdeel van de parlementaire geschiedenis.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.