— dinsdag 9 maart 2021, 10:07 | 0 reacties, praat mee

Twitter noemt tweet van Thierry Baudet over coronavaccins misleidend

© Robin Utrecht / ANP

Twitter heeft een bericht van Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet gelabeld als misleidend. In de tweet van 7 maart schrijft hij dat hij zich absoluut niet zal laten vaccineren. Volgens hem is corona helemaal niet gevaarlijk voor hem en zijn de bijwerkingen van het vaccin heftig.

De reacties op de tweet zijn als gevolg van het label niet meer te zien en de tweet kan nu ook niet meer worden gedeeld. Forum voor Democratie heeft het besluit van Twitter gehekeld. “Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel”, laat de partij in een tweet weten.

Het is voor de eerste keer dat Twitter een bericht van een Nederlandse politicus misleidend noemt. Het bedrijf noemde eerder wel berichten van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump misleidend. Later werd hij zelfs permanent verwijderd van het platform.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.