— woensdag 5 februari 2020, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Twitter kondigt nieuw beleid aan rond deepfakes en bewerkte video

Arnold Schwarzenegger in No Country For Old Men plakken via deepfake is onschuldig vermaak, aldus nieuwe Twitter-regels.

Twitter voert nieuwe regels in wat betreft deepfakes en bewerkte video's. Na beschuldigingen dat sociale media zaten te slapen tijdens de presidentsverkiezingen van 2016, willen ze dit keer laten zien er bovenop te zitten. Vorig jaar beloofden alle grote partijen beterschap.

Deepfakes, geavanceerde video’s die politici of bekende sterren dingen laat zeggen of doen die in werkelijkheid nooit zijn gebeurd, mogen straks niet meer. Twitter zal gebruikers die zulk materiaal plaatsen enkel van de site weren als veiligheid van anderen in gevaar komt of hun rechten of privacy worden geschonden, schrijft het op de bedrijfsblog.

Parodie en satire blijven buiten schot.Twitter volgt daarmee sociale mediabedrijven als YouTube en Facebook, die ook maatregelen tegen gemanipuleerde en deepfake video’s hebben genomen. YouTube stelt dat potentiële schadelijke gevolgen van een video de doorslag geeft of wordt opgetreden.

Facebook kondigde vorige maand stappen aan om misleiding en manipulatie op het platform (en dochterondernemingen zoals Instagram en WhatsApp) te beperken.

Nieuwsplatform Axios constateert dat Twitter van plan is veel meer materiaal tegen het licht te houden dan andere sociale media, maar dat de regels in de praktijk zelden tot een daadwerkelijke ban zullen leiden.

Bekijk meer van

YouTube Twitter Facebook Deepfake

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.