banner festival 23

— vrijdag 14 oktober 2022, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Twitter: autoriteiten doen onderzoek naar Elon Musk

© SOPA / Rafael Henrique

De federale autoriteiten in de VS doen een onderzoek naar het gedrag van Elon Musk rond de overnamepoging van Twitter. Dat schrijven advocaten van Twitter in rechtbankdocumenten. Laatste wijziging: 14 oktober 2022, 08:55

Twitter vraagt de rechtbank in Delaware om inzage van documenten die Musk aan de autoriteiten heeft overgedragen. “Hij heeft middels zijn advocaten substantiële correspondentie gevoerd met de autoriteiten die bij het onderzoek betrokken zijn. Twitter wil die documenten in handen krijgen, want ze hebben invloed op wezenlijke issues in deze rechtsgang”, aldus de advocaten.

Musks advocaat Alex Spiro laat aan Reuters weten dat het rechtbankverzoek van Twitter “misplaatst” is. Hij stelt dat juist het management van Twitter op federaal niveau wordt onderzocht. Het socialmediabedrijf weigert op die uitlating te reageren.

Musk deed in april een bod op Twitter van 44 miljard dollar, maar kreeg later spijt en besloot in juli dat hij van die deal af wilde. Volgens hem waren er veel minder menselijke gebruikers van de berichtendienst dan Twitter beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots.

Twitter klaagde Musk daarop aan. De geplande rechtszaak daarover is tijdelijk stilgezet, omdat Musk begin deze maand heeft laten weten dat hij toch bereid is om het berichtenplatform voor het bedrag te kopen.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.