— vrijdag 27 mei 2022, 08:11 | 0 reacties, praat mee

Beleggers klagen Musk aan om te laat bekendmaken belang Twitter

© SOPA / Rafael Henrique

Een groep beleggers heeft miljardair Elon Musk in de Verenigde Staten aangeklaagd. Volgens de investeerders had de eigenaar van autobouwer Tesla in maart bekend moeten maken dat hij meer dan 5 procent van Twitter had gekocht. Musk bleef echter aandelen kopen van het socialmediabedrijf en maakte begin april bekend 9,2 procent te bezitten. Laatste wijziging: 27 mei 2022, 08:17

Zo heeft Musk 156 miljoen dollar bespaard, zeggen de beleggers. “Door de bekendmaking van zijn belang in Twitter uit te stellen, pleegde Musk marktmanipulatie en kocht hij aandelen van Twitter tegen een kunstmatig lage prijs.” Inmiddels heeft Musk al een overname van Twitter beklonken ter waarde van 44 miljard dollar (42 miljard euro).

Eerder deze maand meldde The Wall Street Journal al dat de Amerikaanse beurstoezichthouder onderzoek doet naar de kwestie. Musk maakte op 4 april melding van een belang van meer dan 9 procent in Twitter. Dat is een week later dan de regels toestaan. Als een investeerder een belang van meer dan 5 procent heeft moet dat binnen tien dagen worden gemeld aan de Securities and Exchange Commission (SEC). Daar was Musk te laat mee, aldus de krant.

De miljardair heeft al vaker aanvaringen gehad met de SEC, onder meer over zijn tweets over financiering voor het van de beurs halen van Tesla. Hij moet daarom van de SEC Twitterberichten die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden vooraf laten controleren door juristen. Musk vindt dat de waakhond hem beperkt in zijn vrijheid van meningsuiting.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.