training eu starters

— donderdag 9 februari 2023, 10:12 | 0 reacties, praat mee

Toegang Twitter weer hersteld in Turkije

© Erdem Sahin / EPA

Twitter is weer toegankelijk in Turkije. Eerder was het platform twaalf uur lang uit de lucht, terwijl er hevige aardbevingen woedden in het land. Het social media-platform was waarschijnlijk uit de lucht gehaald omdat de Turkse regering vermeende misinformatie wilde beperken. Laatste wijziging: 9 februari 2023, 13:06

Dat schrijft het Leidsch Dagblad. BNR Nieuwsradio vult aan dat de heropening onmisbare communicatie en informatie over de gewonden of vermisten mogelijk maakt.

Op Twitter wordt de Turkse regering het vuur aan de schenen gelegd. Veel mensen uiten hun kritiek over - onder andere - de reddingsacties rondom de aardbevingen, die erg traag op gang zouden zijn gekomen. Hiervoor zijn in de afgelopen dagen achttien mensen aangehouden, omdat ze met hun kritiek noodhulp in gevaar zouden brengen.

Ook Twitter-eigenaar Elon Musk meldde donderdagochtend dat Twitter weer online was in Turkije. De Turkse plaatsvervangend minister voor Infrastructuur sprak naar eigen zeggen met de top van Twitter ‘om hen te herinneren aan hun verantwoordelijkheden na de aardbeving in Turkije’.

Bekijk meer van

Twitter Turkije Erdogan Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.