— vrijdag 7 maart 2014, 12:09

Tweets D66 meest nieuwswaardig volgens journalisten

Politiek journalisten vinden de tweets van D66-fractieleden nieuwswaardiger dan die van andere politici. Dat blijkt uit een onderzoek van communicatiebureau Weber Shandwick. 19 procent van de ondervraagden is van mening dat de tweets van D66'ers als Alexander Pechtold en Wouter Koolmees het interessantst zijn voor hun werk. De PVV staat met 14 procent op de tweede plaats. Een kwart van de ondervraagden vindt dat geen van de politieke partijen nieuwswaardige informatie plaatst op Twitter. Voor het onderzoek heeft Weber Shandwick 200 politiek verslaggevers om hun mening gevraagd. Daaraan deden 84 journalisten mee. 41 procent hiervan is werkzaam voor een regionaal of landelijk dagblad, 6 procent voor een tv-zender of radiostation.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.