e learning nvj

— woensdag 21 december 2016, 10:57 | 0 reacties, praat mee

Tweede deel reprogelden 2014 uitgekeerd

Wikimedia Commons

Stichting Lira heeft dinsdag het tweede deel van de reprorechtvergoeding over 2014 aan freelancers uitgekeerd. De uitkering van de gelden – die door bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen wordt betaald voor het maken van kopietjes van kranten, tijdschriften en boeken – werd vorig jaar in twee delen opgeknipt omdat uitgevers en makers nog in onderhandeling waren over een nieuwe verdelingssleutel. Om freelancers tegemoet te komen werd al wel een deel van de gelden uitgekeerd.

De betaling van de gelden werd het afgelopen jaar meerdere keren uitgesteld, eerst tot het tweede kwartaal en later tot het eind van het jaar. Afgelopen november bereikten makers (vertegenwoordigd door Stichting Reprorecht) en uitgevers overeenstemming over wie welk percentage van de koek krijgt. Afgesproken is dat de huidige afspraken tot 2020 gelden, zodat er niet ieder jaar opnieuw onderhandeld hoeft te worden. De reprogelden over 2015, evenals de leenrechtvergoeding over werk dat in dat jaar werd gemaakt, is ook deze week door Lira uitgekeerd aan freelancers.

Bekijk meer van

Lira

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.