— dinsdag 22 juni 2021, 16:35 | 0 reacties, praat mee

Matchingfonds geeft nogmaals steun aan freelancers

© Sabine Joosten | ANP

Schrijvende freelance journalisten die door de coronacrisis hinderlijke gevolgen ondervinden voor hun praktijk, kunnen ook in 2021 een werkbeurs aanvragen bij het Matchingfonds van de Coöperatie. Stichting Lira heeft daar 350.000 euro beschikbaar voor gesteld, meldt De Coöperatie. Laatste wijziging: 23 juni 2021, 09:01

De bijdragen, die vanaf nu kunnen worden aangevraagd, hebben een maximum van 2500 euro. Het bedrag moet schrijvende journalisten in staat stellen ‘originele producties met journalistieke meerwaarde te blijven maken’. De beurzen zijn niet bedoeld voor inkomstenondersteuning, maar voor projecten die zonder deze vorm van ondersteuning op dit moment niet uitvoerbaar zijn.

Schrijvende freelance journalisten die in aanmerking willen komen voor een werkbeurs hoeven geen lid te zijn van de NVJ, De Coöperatie of Stitchting Lira. Alleen wie eerder een werkbeurs heeft ontvangen, kan geen nieuwe aanvraag indienen.

Vorig jaar keerde het Matchingfonds al 160.000 euro uit.

Meer info bij De Coöperatie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.