training eu starters

— vrijdag 28 januari 2022, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Twee vrouwen uit BOOS-uitzending wilden verhaal eerder al in LINDA. vertellen

© ANP / Robin Utrecht

Twee vrouwen die in de uitzending van BOOS over misstanden rondom The Voice of Holland hun verhaal deelden, wilden dat eerder al doen in LINDA. Het tijdschrift besloot destijds niet over te gaan tot publicatie, omdat de redactie vond dat er meer bewijs nodig was om over te gaan tot publicatie. Laatste wijziging: 28 januari 2022, 08:31

Dat bevestigt hoofdredacteur Jildou van der Bijl aan de Volkskrant. “We geloofden de vrouwen absoluut, maar vonden de verhalen niet voldoende”, aldus Van der Bijl. “Voor publicatie was echt meer bewijs nodig. Er was ook nog geen aangifte.” De vrouwen in kwestie deden vorige week in de BOOS-aflevering alsnog geanonimiseerd hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag van The Voice-coach Ali B.

Als LINDA. getuigenissen van meer vrouwen had gehad, had de redactie van het maandblad volgens Van der Bijl waarschijnlijk een andere beslissing genomen. Een aantal van de medewerkers werd op voorwaarde van vertrouwelijkheid op de hoogte gesteld van de verhalen van de vrouwen.

Op verzoek van een van hen, een oud-deelnemer aan The Voice, werd geen melding gedaan bij Talpa, dat destijds nog producent was van het programma. LINDA.-boegbeeld Linda de Mol was ook op de hoogte, maar deelde de verhalen niet met Talpa-directeur John de Mol om de wens en anonimiteit van het slachtoffer te respecteren.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.