Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 8 augustus 2022, 08:25 | 1 reactie, praat mee

Twee persfotografen redden vrouw uit te water geraakte auto

© Rob Voss

Twee persfotografen hebben zaterdagavond een vrouw die met haar auto te water was geraakt in Opperdoes (Noord-Holland) uit haar benarde positie gered. Het tweetal was eerder ter plekke dan de hulpdiensten en twijfelden geen moment toen ze een auto ondersteboven in het water aantroffen en via omstanders ontdekten dat het slachtoffer nog vast zat in haar auto. Laatste wijziging: 8 augustus 2022, 08:34

‘Dat is gewoon iets waar je niet over nadenkt. Dat moet je gewoon doen’, zegt persfotograaf Roel van GLOCALmedia tegen NH Nieuws. De bestuurder is na de reddingsactie met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Als zij op de locatie van het ongeval arriveren, vraagt Roel aan de omstanders of er al iemand uit de auto is gekomen. Toen dat niet zo bleek te zijn, hoefden de twee fotografen niet lang na te denken: ‘Dan nemen we een beslissing en springen het water in’.

Door de druk van het water op het voertuig kreeg de beknelde vrouw de deuren van de auto niet open. ‘Toen heb ik snel een noodhamer gevraagd aan de politie’, zegt Roel over de agenten die inmiddels gearriveerd waren. ‘Daarmee lukte het om een achterraam van de auto in te tikken.’ Met hulp van brandweerlieden is de vrouw uiteindelijk uit de auto bevrijd.

Een woordvoerder van de politie laat aan de regionale omroep weten blij te zijn met de hulp van de twee fotografen. ‘Vaak zijn omstanders eerder ter plaatse dan de politie. Dan hoop je dat iemand op deze manier handelt’, zo licht een woordvoerder toe.

Fotograaf Roel is na de reddingsactie gewoon weer aan het werk gegaan. ‘Ik kon gelukkig douchen bij een omwonende en heb thuis snel droge kleren aangetrokken. Nu weer op naar de volgende klus.’

Bekijk meer van

112

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 8 augustus 2022, 12:49

Geweldig te lezen dat deze heren persfotografen actie ondernamen om die vrouw te reden al voor ze zelf aan het werk gaan proficiat
maar nu nog die helden medaille omhangen zou de kroon op hun reddingswerk zijn.
ach staan ze zelf misschien ook eens in de krant nogmaals geweldig gedaan jongens

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.