persveilig seminar

— woensdag 1 juni 2022, 08:42 | 1 reactie, praat mee

Tweakers (DPG Media) wijst adverteerders die gebruikers willen volgen de deur

Consumenten raken meer bewust van het gebrek aan privacy op internet. Zoekmachine DuckDuckGo adverteerde met dat argument in het Nederlandse winkelstraten, zoals hier in Utrecht | ANP

DPG Media-uitgave Tweakers heeft zich vrijgemaakt van tracking-technologie van derden, meldt hoofdredacteur Wout Funnekotter in een uitgebreide toelichting op de site. Het betekent dat adverteerders het gedrag van lezers niet meer kunnen volgen. Naast verbeterde privacy laden advertenties die nog wel getoond worden een stuk sneller "dan via het oude Google-systeem", aldus Funnekotter. Laatste wijziging: 1 juni 2022, 15:37

Techsite Tweakers maakt nu gebruik van één advertentiesysteem, ontwikkeld door een Belgische firma.  Belangrijke reden om tracking door derden uit te sluiten was het forse gebruik van blockingsoftware onder de - technisch goed onderlegde - lezers van Tweakers.

Funnekotter: “Velen van jullie hebben meer dan eens aangegeven dat het beschermen van jullie privacy de hoofdreden is om een adblocker te draaien. Nu onze advertenties vrij zijn van thirdpartytracking, doen we dan ook een oproep aan iedereen die Tweakers bezoekt, om de ad- of trackingblocker voor deze site uit te zetten. Want hoe je het ook wendt of keert, om te blijven bestaan en verder te ontwikkelen, hebben we inkomsten uit advertenties nodig.”

Tweakers biedt nog wel opties om gerichte advertenties te serveren, maar die voorkeuren blijven nu binnen de site. Ook zal Tweakers zelf nog geregeld functionele en analytische cookies plaatsen.

Adverteerders zouden volgens Funnekotter zijn overtuigd door “het eerlijke verhaal” over de groeiende weerstand tegen tracking en het feit dat pagina’s op Tweakers zijn geoptimaliseerd om fijnmazig gericht te kunnen adverteren. Binnen DPG Media zou er met interesse naar de stap van Tweakers worden gekeken.

Funnekotter: “Helaas konden we niet alle adverteerders meteen overtuigen en sommige hebben dan ook aangegeven hierom te stoppen met adverteren. Dat betekent dat we door deze keuze op korte termijn inkomsten mislopen. Dat is natuurlijk niet hoe we het graag zien, maar we geloven dat dit op de lange termijn de beste keuze is.” Meer bij Tweakers

Bekijk meer van

Tweakers DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 2 juni 2022, 11:14

Eindelijk wordt een eens goed wijzer in media en internet land
Ik mijd al jaren internetverbinding en sites die gebruik maken van tracking software.
Zelfs al heeft Tweakers deze software verbannen dan nog zal ik mijn Ad blokkers niet uitschakelen.
Helaas is.mijn wantrouwen jegens internet en de Roverheid op een dieptepunt wat privacy betreft.
Ondanks alles kan ik via software veel uitschakelen maar even een voorbeeld als ik Tweaker zou bezoeken kan ik er van uitgaan dat ik nog steeds gevolgd wordt.
Vandaar die adblokker.
Helaas kan er via slimme constructies in de software informatie worden verkregen dus wie garandeert ons dat we niet meer gevolgd worden .
Daarbij heb ik geen enkele behoefte aan lastig gevallen worden met domme advertenties van derde.
Helaas ben ik niet de enige die er zo over denkt en zijn vele met mij de advertentie en cookie terreur meer dan zat

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.