— woensdag 22 juli 2020, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Twan Huys: aandacht voor talkshows op tv absurd

Er is teveel aandacht voor talkshows op televisie. Dat stelt journalist en presentator Twan Huys (56) dinsdag tijdens een gesprek op 'NPO Radio 1' (minuut 5:20). Huys presenteerde een half jaar lang de talkshow 'Late Night' bij RTL, maar het programma werd stopgezet toen de kijkcijfers en kritieken tegenvielen.

‘Je kan als zoiets gebeurt wel in de slachtofferrol schieten, maar dat slaat nergens op”, beklemtoont Huys. “Dit hoort erbij, je moet niet piepen. Beslissingen als deze maak je zelf, en in het grote geheel stelt het niet zoveel voor. Er is absurd veel aandacht voor talkshows en televisie, veel te veel, overdreven veel.’

De presentator knapte na het debacle bij RTL heel erg op door te wandelen, waar hij ook een boek over schreef. “Je hebt tijdens het wandelen de mooiste gesprekken”, aldus Huys. “Er is veel zuurstof, je bevindt je in een mooie omgeving, je bent ontspannen. Alleen is het soms jammer dat je geen microfoon en camera bij je hebt om alles op te nemen - maar dat is natuurlijk de essentie.”

Met dank aan RTL Nieuws.

Huys zelf is overigens een graag geziene gast op de radio.

Bekijk meer van

Twan Huys RTL Nieuws Radio 1

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.