Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 19 juli 2016, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Turkse nieuwslezeres presenteerde ‘moeilijkste item’ in haar leven

© YouTube

De Turkse nieuwslezers Tijen Karas (41) van staatszender TRT werd in een klap wereldberoemd toen ze afgelopen vrijdagnacht het gezicht werd van de berichtgeving over couppoging in haar land. “Het was het moeilijkste nieuwsitem van mijn hele leven”, tekent de Belgische krant De Morgen op uit haar mond. “We werden in de studio gevangengezet door gewapende mensen. Onze handen werden geboeid op onze rug, we werden bedreigd.” Laatste wijziging: 19 juli 2016, 09:37

Karas werd vrijdagnacht gedwongen de staat van beleg af te kondigen om de staatszender. Dat deed ze terwijl gewapende militairen haar onder schot hielden met een machinegeweer.

Op social media werd Karas geroemd om haar kalmte. Drie jaar geleden zou ze zich in een interview al eens hebben laten ontvallen dat ‘het niet eenvoudig is om droevig of slecht nieuws aan te kondigen’, maar dat een journalist ‘zich moet kunnen beheersen’.

Karas, die sociologie studeerde, werkt achttien jaar voor TRT, dat dertien tv-kanalen en zes radiozenders in Turkije heeft.

Meer bij De Morgen.

Bekijk meer van

Twan Huys Turkije Tijen Karas

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.