word studentlid

— vrijdag 16 januari 2009, 11:30 | 3 reacties, praat mee

RTL Nieuws-medewerkers gewond in Gaza

Bij een beschieting op het VN-hoofdkwartier in het Gaza-stad zijn een cameraman en technicus die voor RTL Nieuws werken gewond geraakt. Ze waren in een pand vlakbij het VN-gebouw toen een raket door het plafond kwam en door de vloer verdween. De technicus werd aan zijn hoofd verwond en de man cameraman aan zijn arm. De verwondingen zijn licht, ze zijn al weer aan het werk. RTL Nieuws correspondent Conny Mus maakt ook gebruik van dit kantoor als hij in de Gazastrook is. Het gebouw wordt door verschillende nieuwsorganisaties gebruikt, waaronder persbureau Reuters. Nu is de Gazastrook verboden gebied voor buitenlandse journalisten. Reuters meldt dat slechts enkele momenten voor de raketaanval gegevens zijn uitgewisseld zodat het gebouw geen doel zou zijn bij de beschieting. Het International News Safety Institute (INSI), dat veiligheidsanalyses maakt en trainingen organiseert, heeft inmiddels een adviesdienst opgezet waar media informatie kunnen krijgen over de veiligheid in het gebied. Meer bij RTL Nieuws / Reuters / INSI / CPJ Laatste wijziging: 16 januari 2009, 12:31

Bekijk meer van

RTL

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Miriam, 16 januari 2009, 17:38

“Nu is de Gazastrook verboden gebied voor buitenlandse journalisten.”

Dat zou Israel wel willen, maar de Palestijnse Autoriteit denkt daar volgens mij toch anders over.

Wouter, 16 januari 2009, 23:08

Wat doe je als journalist in zo’n terreurnest? Denk liever aan je gezin, familie en vrienden. Volgens mij vinden sommigen het gewoon ‘kicken’ om in een oorlogsgebied te zijn. Best, maar daar zijn dan wel risico’s aan verbonden. Overigens is dit geen oordeel over een van beide strijdende partijen.

Tjeerd, 20 januari 2009, 00:29

@Wouter

Als journalist waag je je in zo’n terreurnest om verslag te doen van de situatie aldaar. Zodat de mensen die zo’n gebied niet in willen en/of durven gaan toch te zien en te horen krijgen wat er speelt. Dat is (onafhankelijke) journalistiek. De risoco’s neem je voor lief.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.