training eu starters

— woensdag 28 oktober 2020, 13:20 | 0 reacties, praat mee

Turkije woest over nieuwe Charlie Hebdo-cover; strafzaak in voorbereiding

De cover van het 28 oktober-nummer van Charlie Hebdo.

Turkije wil diplomatieke en strafrechtelijke stappen zetten tegen een cover van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Daarop figureert president Erdogan, die in zijn ondergoed een drankje drinkt en de chador van een vrouw optilt, die daaronder naakt blijkt. "Privé is hij best grappig", luidt de kop erbij. Laatste wijziging: 28 oktober 2020, 13:22

Volgens Turkije is het een grove belediging aan het adres van Erdogan en probeert het tijdschrift “cultureel racisme en haat” te verspreiden. Het Turkse Openbaar Ministerie zou een strafzaak voorbereiden, meldt de NOS.

Erdogan bekritiseerde eerder deze week door president Macron aangekondigde maatregelen tegen radicale islamitische organisaties, na de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Erdogan twijfelde aan de geestelijke gezondheid van Macron, wat tot een stevige diplomatieke ruzie heeft geleid. Frankrijk haalde de ambassadeur terug.

Rutte noemde de opmerkingen van Erdogan schandalig. De premier moest kort daarop Erdogan ook wijzen op de vrijheid van meningsuiting, nadat PVV-leider Geert Wilders een cartoon had geplaatst op Twitter, waarin Erdogan met een bom in zijn tulband staat afgebeeld.

Turkije deed daarop aangifte tegen Wilders. Rutte noemt dat voorbij alle grenzen. “In een vrij democratisch land hoort spot en spotprenten, en alle vormen van kritiek die op een normale manier in het debat worden besproken”, aldus Rutte op dinsdag.

Bekijk meer van

Turkije Charlie Hebdo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.