word studentlid

— donderdag 6 oktober 2022, 06:58 | 0 reacties, praat mee

Turkije boos op Zweedse publieke omroep en ontbiedt ambassadeur

Turkije boos op Zweedse publieke omroep en ontbiedt ambassadeur
© Pavel Golovkin/Reuters

De Zweedse ambassadeur in Ankara, Staffan Herrstrom, is op het matje geroepen door de Turkse regering wegens belediging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een satirisch programma van de Zweedse publieke omroep. In het programma zijn volgens Ankara onbeschofte uitlatingen gedaan en beledigend lelijke beelden opgevoerd die het Turkse staatshoofd onwaardig zijn. Herrstrom kreeg te horen dat dit voor Turkije onacceptabel is. Laatste wijziging: 6 oktober 2022, 06:59

De wrijving over het Zweedse tv-programma valt samen met een overleg tussen Zweedse en Turkse delegaties in Ankara over de uitlevering van terreurverdachten door Zweden aan Turkije. De gesprekken vinden woensdag en donderdag plaats. Ze zijn belangrijk voor Stockholm, omdat Zweden lid van de NAVO wil worden.

Turkije is een veteraan binnen de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) en was tijdens de Koude Oorlog een pijler van deze verdragsorganisatie die de Sovjet-Unie buiten de deur moest houden. Als NAVO-lid moet Turkije instemmen met Zweeds lidmaatschap. Dit is nog steeds niet helemaal rond, hoewel er in NAVO-verband al een akkoord over is gesloten.

De Zweedse premier Magdalena Andersson zei in een reactie dat “het belangrijkste is dat we ons aan de gemaakte afspraken houden”.

Bekijk meer van

Zweden Turkije Erdogan

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.