— donderdag 31 maart 2016, 11:40 | 0 reacties, praat mee

Turkije blokkeert sites van buitenlandse Zaman-edities

Ozan Kose / AFP

Turkije heeft toegang tot de Europese edities van de krant Zaman geblokkeerd. Het gaat om zamanhollanda.nl (Nederland), zamanfransa.com (Frankrijk), zamaningiltere.com (Engeland), zamanbelcika.be (België), zaman-online.de (Duitsland) en de Turkstalige Amerikaanse Zaman (zamanamerika.com). Dat meldt hoofdredacteur Mehmet Cerit van Zaman Vandaag. De Nederlandstalige website van Zaman Vandaag, zamanvandaag.nl, is overigens niet geblokkeerd.

“Na de nationalisering van de Turkse krant Zaman gingen wij buiten Turkije gewoon door met kritische berichtgeving over de regering-Erdogan. Dat werd kennelijk te bedreigend gevonden”, zegt hoofdredacteur Mehmet Cerit van Zaman Vandaag.

Cerit zou willen dat de Europese politiek zich verzet tegen de blokkade, maar heeft er weinig hoop op. “Europa en ook onze premier Rutte durven niet tegen Erdogan te protesteren. Ze hebben hem te hard nodig in de vluchtelingencrisis. Zo gaat de persbreidel dus nu de grens over.”

De Turkse krant Zaman werd begin maart overgenomen door de staat. Er werd een bewindvoerder aangesteld die voor meer controle op de Turkse krant Zaman moet zorgen en de hoofdredacteur werd ontslagenMeer bij Trouw / NU.nl

Bekijk meer van

Zaman Turkije Mehmet Cerit

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.