— vrijdag 17 oktober 2008, 08:50

Site liberale krant geblokkeerd in Turkije

Vatan, de derde krant van Turkije, moet het sinds donderdag zonder online uitgave stellen: de site gazetevatan.com is binnen Turkije geblokkeerd na klachten van schrijver Adnan Oktar. De auteur in kwestie hangt een islamitische interpretatie van het creationisme aan - het geloof dat de mens, aarde en het universum niet door evolutie, maar bewuste invloed van een hogere macht is ontstaan. Oktar zegt beledigd te zijn door online lezers van de liberale krant en klaagde bij de autoriteiten dat de krant weigerde reacties te wissen. Eerder lukte het Oktan om de site van Richard Dawkins, een Britse professor in de evolutieleer, in Turkije te laten blokkeren. Het land filtert momenteel zo'n 850 ongewenste websites, meldt The Guardian.

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.