banner persveilig

— donderdag 12 januari 2017, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Trump haalt tijdens persconferentie uit naar BuzzFeed

BuzzFeed publiceerde gisteren een rapport over inkomend president Donald Trump, naar verluidt opgesteld door inlichtingendiensten. De waarachtigheid ervan was twijfelachtig. Ondanks dat BuzzFeed de claims in het document over Trumps banden met Rusland na weken onderzoek niet kon verifiëren, werd toch voor publicatie gekozen.

Of dat journalistiek te verdedigen valt, is een andere discussie. Maar met het rapport op tafel kwamen de meer prikkelende beweringen (onder meer plasseks-sessies met Russische prostituees, waardoor Trump chantabel zou zijn) uitgebreid ter sprake. Tijdens Trumps persconferentie gisteren liet hij geen spaan heel van BuzzFeed.

BuzzFeed is een falende hoop bagger, aldus Trump. De Volkskrant liveblogde de persconferentie, waarin Trump verder weigerde een CNN-journalist te woord te staan, omdat zijn zender ook over het rapport had bericht.

BuzzFeed greep de belediging aan om t-shirts met de uitspraak te gaan verkopen. De opbrengst gaat naar het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ), een organisatie waar actrice Merel Streep tijdens de recente Golden Globes-uitreiking ook aandacht voor vroeg.

Paul McLeod, politiek redacteur bij BuzzFeed, grapte dat de belediging door Trump “enorm oneerlijk” is - omdat BuzzFeed een uiterst succesvolle hoop bagger is.

Bekijk meer van

Donald Trump BuzzFeed

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.