— dinsdag 14 mei 2019, 10:23 | 0 reacties, praat mee

Fiscalisten: nationale belastingen voor internetbedrijven houden geen stand

© Lex van lieshout / ANP

Frankrijk maakt haast met zijn plan om internetbedrijven meer belasting te laten betalen. Ook andere landen zijn van plan om de binnenlandse omzet van grote internetondernemingen te belasten, nu mondiale afspraken die de belastingopbrengsten uit de digitale economie anders moeten verdelen op zich laten wachten. Maar fiscalisten denken dat deze belastingen geen standhouden, meldt het Financieele Dagblad.

De Europese ministers van financiën buigen zich volgende week weer over de kwestie. Maar een Brusselse richtlijn voor één Europese ‘digital services tax’ is voorlopig van de agenda verdwenen. En dus maken landen hun eigen regels.

Volgens fiscalisten zullen deze belastingen echter een standhouden. Want al die nationale regelingen leiden bijna onvermijdelijk tot twee keer belasting betalen voor het digitale bedrijfsleven. Terwijl dubbele belasting onrechtvaardig is en bovendien slecht voor de economie. Zij verwachten dan ook dat internetbedrijven met succes bezwaar kunnen maken bij nationale rechters en het Europees Hof van Justitie. Meer bij Het Financieele Dagblad

Bekijk meer van

Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.