website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Fiscalisten: nationale belastingen voor internetbedrijven houden geen stand

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op dinsdag 14 mei 2019, 10:23

© Lex van lieshout / ANP

Nieuws Frankrijk maakt haast met zijn plan om internetbedrijven meer belasting te laten betalen. Ook andere landen zijn van plan om de binnenlandse omzet van grote internetondernemingen te belasten, nu mondiale afspraken die de belastingopbrengsten uit de digitale economie anders moeten verdelen op zich laten wachten. Maar fiscalisten denken dat deze belastingen geen standhouden, meldt het Financieele Dagblad.

De Europese ministers van financiën buigen zich volgende week weer over de kwestie. Maar een Brusselse richtlijn voor één Europese ‘digital services tax’ is voorlopig van de agenda verdwenen. En dus maken landen hun eigen regels.

Volgens fiscalisten zullen deze belastingen echter een standhouden. Want al die nationale regelingen leiden bijna onvermijdelijk tot twee keer belasting betalen voor het digitale bedrijfsleven. Terwijl dubbele belasting onrechtvaardig is en bovendien slecht voor de economie. Zij verwachten dan ook dat internetbedrijven met succes bezwaar kunnen maken bij nationale rechters en het Europees Hof van Justitie. Meer bij Het Financieele Dagblad

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.