training eu starters

— donderdag 12 november 2020, 14:42 | 0 reacties, praat mee

Trouw reageert op kritiek Franse ambassadeur in Nederland

© Lex van Lieshout/ANP

Woensdag berichtte Villamedia over de kritiek van de Franse ambassadeur in Nederland Luis Vassy. Villamedia vroeg Trouw om een reactie. Laatste wijziging: 12 november 2020, 14:50

Hoofdredacteur Cees van der Laan stelt in een reactie dat Trouw bericht vanuit veel invalshoeken over kwesties die groot in het nieuws komen en de samenleving raken, zoals de aanslagen in Frankrijk. “In dit perspectief herkennen wij ons niet in het beeld dat de ambassadeur schetst. Wij hebben aangeboden zijn reactie op onze opiniepagina’s te plaatsen, maar dat wilde hij niet. Op onze uitnodiging om - coronaproof - een kopje koffie op de redactie te komen drinken is hij ingegaan.”

Ambassadeur Vassy klaagde middels een brief bij de hoofdredactie over een interview met de emeritus hoogleraar Frans geschiedenis Joan Wallach Scott. Ook in de krant zelf leverde columnist Sylvain Ephimenco kritiek op dit artikel. Meer bij Trouw.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.