— woensdag 11 november 2020, 11:44 | 0 reacties, praat mee

Franse ambassadeur hekelt ‘slecht voorbereid’ interview in Trouw

Franse ambassadeur Luis Vassy geeft een toespraak op 14 juli 2020 - © Flickr

De Franse ambassadeur in Nederland Luis Vassy klaagt bij de hoofdredactie over een onlangs in Trouw verschenen interview met Joan Wallach Scott, emeritus hoogleraar Franse geschiedenis aan de Universiteit van Princeton. Wallach Scott slaat de plank volledig mis wat betreft Macron en Frankrijk, stelt de ambassadeur.

Vassy levert kritiek op verschillende beweringen in het interview. Hij stelt onder meer dat een simpele zoektocht op internet die had kunnen ontzenuwen. Daarnaast hekelt de ambassadeur het gebrek aan voorbereiding bij zowel de interviewer als Wallach Scott.

De Franse ambassadeur is teleurgesteld in de krant: “Op geen enkel moment heeft uw journalist de uitspraken gecheckt op feiten, waardoor uw lezers te maken kregen met eenzijdige informatie gebaseerd op fouten.”

Ook in de krant zelf was er kritiek op het interview. Trouw-columnist Sylvain Ephimenco uitte kritiek in zijn column in de weekendkrant, waarin hij verschillende onjuistheden uit het artikel haalde. Meer bij Trouw.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.