banner festival 23

— maandag 7 december 2009, 14:09 | 7 reacties, praat mee

Trouw ontslaat vaste fotografen

In de ontslagronde die voor vandaag door De Persgroep is aangekondigd, zal dagblad Trouw fotografen Werry Crone en Jörgen Caris ontslaan. Bij Trouw verdwijnen 17 voltijdbanen op de redactie, wat (door deeltijdfuncties) neerkomt op het ontslag van 22 mensen. Dagblad Trouw zal straks geen eigen fotografen meer in vaste dienst hebben en enkel nog van freelance-fotografen gebruik maken. Van een geleidelijke reductie is geen sprake: De Persgroep wil dat de nieuwe bezetting per 1 april is gerealiseerd. Meer bij Trouw Laatste wijziging: 8 december 2009, 09:45

Bekijk meer van

De Persgroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

7 reacties

Jacqueline Wesselius, 7 december 2009, 16:26

Wat erg, vooral dat de fotografen weg moeten. Wat nu???

Rob van der Hilst, 7 december 2009, 16:35

Bizar.

Olivier, 7 december 2009, 18:54

Tsja, naar voor betrokkenen, maar het is bij ongeveer elke denkbare krant in Nederland al jaren realiteit. En deze vaklieden kunnen gewoon voor Trouw blijven werken, alleen als freelancer. Persoonlijk denk ik niet dat de lezer zijn krant er erg anders door zal ervaren.

klaas, 7 december 2009, 19:28

nu vallen ook de redacties van de dagbladen eens omnadat er in de aanpalende afdelingen haast niet meer te snijden is dus hh journalisten verwacht geen steun van andere afdelingen

papierprikker, 8 december 2009, 10:54

Ach Klaas, de ‘aanpalende’ (?) afdelingen hebben jaren lang goede sier gemaakt ten koste van journalisten en de journalistiek. Dat die doorgaans nodeloos veel te ‘vet’ georganiseerde afdelingen als eerste onder het uitbeenmes van Van Thillo gefileerd werden lijkt mij logisch maar dat nu ook de kern van het krantenbedrijf, de redacties, langs de kaasschaaf gehaald worden is minder vanzelfsprekend. En die steun (?) waar je het over hebt is journalisten niet opgevallen, die heeft altijd maar een kant op gewerkt, die van de ‘aanpalende’ afdelingen. Lekker collegiaal bedrijf moet dat PcM zijn geweest! Sterkte met het elkaar uitbenen.

binkie, 8 december 2009, 13:28

leve de freelancers en de dynamiek
trouw, wie is dat heden ten dage nog
leve de ongebonden liefde!!

Simone-Michelle de Blouw, 8 december 2009, 15:01

Tjonge, wat een naar nieuws. Ik kan er nauwelijks bij, deze fotografen zijn (al zo lang) zo belangrijk voor Trouw! Bizarre beslissing. Ik wens beiden veel sterkte en hoop dat ze ondanks alles geen teruggang zien in het aantal opdrachten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.