banner festival 23

— dinsdag 14 juli 2009, 09:19 | 4 reacties, praat mee

Minder ontslagen bij AD

De redactieraad van het AD heeft acht banen weten te redden uit de reorganisatieplannen van Christian Van Thillo. Van Thillo is met De Persgroep meerderheidsaandeelhouder van het AD. Twee maanden geleden kondigde Van Thillo aan AD te willen saneren. Uiteindelijk zouden 297 banen overblijven. De redactieraad heeft afgesproken dat zes regiosportverslaggevers en twee multimedia-sportredacteuren een ontslag bespaard blijft, zegt redactieraadvoorzitter Gerard den Elt. "Van de 438 arbeidsplaatsen houden we er nu 305 over", aldus Den Elt. De redactie is unaniem akkoord gegaan met de reorganisatie die gisteren formeel van start is gegaan. De komende twee weken kunnen redacteuren vrijwillig kiezen voor vertrek. Er liggen dan een premie en een contract voor een aantal freelance-opdrachten klaar. Na volgende week vrijdag wordt bepaald hoeveel mensen boventallig zijn. Laatste wijziging: 14 juli 2009, 11:29

Bekijk meer van

De Persgroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

Olivier, 14 juli 2009, 13:33

Vertrouwde tactiek bij het AD. Precies hetzelfde gebeurde in 2005 bij de fusie. Eerst een heel hoog aantal ontslagen noemen, iedereen die goed is zo het pand uitjagen en uiteindelijk toch nog wat water bij de wijn. Benieuwd wat er dus bij reorganisatie 3.0 in 2014 gaat gebeuren.

Kees, 14 juli 2009, 21:03

2014? Ik durf wel een weddenschapje aan dat de volgende reorganisatie heel wat eerder aan de orde is…

asker, 14 juli 2009, 22:40

mooi, dat waren dan de twee reactie van azijnzeikers, kunnen we gewoon weer verder met het leven?

Olivier, 14 juli 2009, 23:35

@Asker. Azijnzeikers? Aparte visie. Er verliezen 297, oh nee 291 mensen hun baan. Hoe moet je dat dan zien? Dat het zo fijn is dat 291 mensen kunnen beginnen aan een nieuwe uitdaging. Dat het allemaal - om Jan Bonjer te citeren - gebeurt in een goede sfeer? Sorry hoor, maar dit kan ik echt alleen negatief zien. Noem me maar azijnzeiker, maar volgens mij moet iedereen met hart voor de kranten en zijn collega’s hier verdrietig van worden.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.