basis naar compleet

— donderdag 30 november 2023, 12:30 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: staatssecretaris Uslu stapt op, Elodie Verweij naar AD en veel, véél radiotransfers

Demissionaire staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur) tijdens de bijeenkomst over het schadeherstel van het erfgoed in de provincie Groningen, afgelopen september. | ANP

Media-staatssecretaris Uslu gaat op verzoek van familiebedrijf Corendon weer leiding geven aan de reisorganisatie, Jetske van den Elsen vertrekt bij De Rijdende Rechter, veel radiotransfers en Raounak Khaddari ruilt Het Parool in voor Nieuwsuur. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 1 december 2023, 07:51

Na de klapper deze week waarin demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) besloot dat er te weinig juridische basis bestond om omroep Ongehoord Nederland uit het bestel te zetten, kondigt Uslu haar vertrek aan. Ze gaat reisorganisatie Corendon leiden.

Ze vertrekt per 1 december “na een zeer dringend beroep” van het bedrijf. Uslu stelt dat het geen lichtzinnig besluit was om naar de reisorganisatie over te stappen, dat door haar broer Atilay Uslu is opgericht. Ze stond daar eerder aan het roer.

Elodie Verweij gaat de politieke redactie van het AD, het Parool en de aangesloten regionale titels versterken. Verweij komt over van RTL, waar ze de afgelopen jaren heeft gewerkt als chef politiek bij de talkshows Jinek en Beau. Eerder werkte ze als politiek commentator voor EenVandaag. Verweij: “De afgelopen jaren heb ik een geweldige tijd gehad bij RTL. Ik heb me enorm kunnen ontwikkelen en veel kansen gekregen, daar ben ik de zender super dankbaar voor. En gelukkig is de mediawereld klein. Als politiek verslaggever van het AD blijf ik nog regelmatig aanschuiven bij RTL. Op naar nieuwe avonturen!”

Radiomaker Edwin Evers krijgt weer een vast programma op de radio. Hij gaat elke vrijdagmiddag op Radio 538 Evers & Co presenteren, waar hij in 2018 mee stopte. Evers was de laatste tijd meer bezig met muziek máken. Evers & Co is vanaf februari 2024 te horen.

Tom Zwanenburg is freelancer-af. Hij wordt redacteur bij NOS Sport, waar hij naast verslaggeving ook eindredactie zal doen, meldt hij op LinkedIn. Zwanenburg werkte al enkele jaren op freelancebasis voor de NOS.

Politiek -en nieuwsbriefredacteur Rein Wieringa vertrekt bij de NRC. Hij maakte onder meer de nieuwsbrief Haagse Stemming, waarin politieke verhalen van NRC werden gebundeld. Wieringa vertrekt naar persbureau ANP, waar hij lid wordt van de politieke redactie. Wieringa”: “De nieuwsbrieven vlogen voorbij, ook dankzij al jullie reacties. Veel dank voor het lezen!”

Het programma De Rijdende Rechter verhuist met ingang van 2024 van KRO-NCRV naar Omroep MAX. Jetske van den Elsen grijpt het moment aan om te vertrekken. “Na 15 jaar is dit voor mij een mooi natuurlijk moment om het stokje over te dragen”, zegt ze. Wie het programma in 2024 bij MAX gaat presenteren is nog niet bekend. Rechter mr. John Reid blijft verbonden aan het programma.

In 2021 beleed Parool-journalist Raounak Khaddari in Villamedia haar liefde voor de krant. “Ik vind schrijven als bezigheid leuker, ook los van de krant. Het is bedachtzamer en je hebt meer ruimte. Ook om fouten te maken. En schrijven is ook minder vergankelijk”, stelde ze.

Khaddari was ook al actief op de radio, maar nu lonkt de gloed van lcd en en oled: Khaddari gaat televisie maken bij actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Khaddari: “Ik ga mijn fantastische plek bij Het Parool eind deze maand verlaten en begin in het nieuwe jaar bij Nieuwsuur. Ook daar ga ik me ontfermen over de onderwijsportefeuille, maar dan landelijk en voor tv. Heel veel zin in deze nieuwe stap.”

Radiozender 100% NL meldt dat Erik van Roekel met ingang van 2024 een vaste rol in de programmering krijgt. Vanaf maandag 8 januari zal hij elke dag tussen 10-13 uur te horen zijn. Sinds 2020 was Van Roekel op 100% NL al te horen op 100% NL als invaller.

Robin Breedveld gaat freelancen voor BNR Nieuwsradio, waar hij jaren terug ook al eens stage liep. De eerste dagen voelden als een warme douche, aldus Breedveld. “Het was geweldig om begroet te worden door oude collega’s zoals Thomas Groenewold, Jelle Maasbach, Iwan Verrips & Geert Jan Hahn. Ik kwam zelfs nog een andere oude bekende tegen van mijn radioavonturen bij Kermis FM (in 2012!): Wendy Beenakker”, schrijft Breedveld op LinkedIn.

Daniël Nussbaum wordt operationeel manager bij Radio4All, een nieuw radioplatform met ruimte voor experiment, meldt hij op LinkedIn. Dat verwierf bij de recente frequentieveiling voor 6,1 miljoen euro een kavel met vrijwel complete landelijke dekking. “Ik voel me als een vis in het water bij Radio4All. Het is geweldig om influencers te laten zien dat directe communicatie met hun fans op een nationale zender veel kan bijdragen aan hun eigen merk”, aldus Nussbaum.

Verslaggever Pim Cléber meldt op LinkedIn dat hij zijn laatste klus bij RTV Maastricht heeft afgerond. ” Dik een jaar lang heb ik hier in een fijn en gemotiveerd team gewerkt aan mooie programma’s en journalistiek voor Maastricht”, aldus Cléber, die nu gaat freelancen. Hij zal in die capaciteit onder meer werken voor regionale omroep L1 en lokaal nieuwsplatform Heuvelland Vandaag.

 

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl. Vermeld in de subjectregel dat het om een transfer gaat.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.