banner festival 23

— woensdag 26 april 2023, 13:45 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Kassa-gezicht Amber Kortzorg presenteert nu ook Op1 en Elske Schouten van NRC naar MRC

Amber Kortzorg presenteert naast Kassa nu ook OP1. | ANP

Kassa-gezicht Amber Kortzorg presenteert nu Op1 en Elske Schouten stapt na 20 jaar NRC over naar MRC. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 26 april 2023, 16:03

Marieke Pijlman gaat schrijven voor VROUW van de Telegraaf, laat ze weten op LinkedIn.

Van NRC naar MRC: Elske Schouten stapt per september in dienst bij MRC Holland, een biotechbedrijf dat haar vader in 1985 oprichtte. Als stagiair rolde ze binnen bij NRC en na twintig schitterende jaren is Schouten toe aan iets nieuws, zo schrijft ze op LinkedIn.

“Voor mij is het een terugkeer naar het veld van mijn studie waar ik me op verheug. Er gebeurt zó veel. De nieuwste research van MRC richt zich bijvoorbeeld op farmacogenetica, oftewel het voorspellen aan de hand van je DNA of een medicijn wel of niet zal werken, hoeveel je ervan moet krijgen en of je bijwerkingen kunt verwachten. Dit soort ontwikkelingen - ik ben er heel enthousiast van.”

Kassa-gezicht Amber Kortzorg presenteert sinds afgelopen vrijdag samen met Natasja Gibbs Op1. Ze blijft daarnaast KASSA presenteren.

1 mei, op de Dag van de Arbeid, start Nadia El Khannoussi als tactisch analist bij de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD, laat ze weten op LinkedIn. Haar bestaan als freelance onderzoeksjournalist laat El Khannoussi daarmee achter zich.

En NOS-presentator Olivier de Neve maakt een klein uitstapje op Koningsdag: ‘Dan halen we de koning binnen in Rotterdam en hoor je me live op Rijnmond’, laat de Neve weten via LinkedIn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.