word studentlid

— donderdag 11 augustus 2022, 14:20 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: FD Persoonlijk heeft een nieuwe chef en Hanneke Chin-A-Fo keert terug naar onderzoeksgroep van NRC

Transfer Thursday: FD Persoonlijk heeft een nieuwe chef en Hanneke Chin-A-Fo keert terug naar onderzoeksgroep van NRC

Op de redactie van Villamedia zijn we het inmiddels wel eens over de vraag of de komkommertijd nou écht is aangebroken na twee jaar waarin het nieuws nooit stilstond. Maar ondanks de zomerse luwte staat de arbeidsmarkt niet stil. In de Transfer Thursday volgt Villamedia de transfers en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt op de voet. Laatste wijziging: 12 augustus 2022, 08:49

Het FD heeft een nieuwe chef gevonden voor FD Persoonlijk, nadat Anouk Turkenburg de overstap maakte naar de afdeling Digitaal van de krant. Thomas de Heide neemt het stokje van haar over. ‘Een nieuwe uitdaging bij een prachtig magazine met een heel fijn team waar ik veel zin in heb’, schrijft De Heide op Twitter. Voor de redactie van FD Persoonlijk is De Heide geen onbekende: hij werkte al zeven jaar als journalist en coördinator van het magazine. De Heide was in het verleden actief bij de NVJ.

Een tijdelijk zomerbaantje voor Op1-verslaggever en duider Thomas van Groningen. Hij neemt de honneurs waar van Sven Kockelmann en presenteert in de komende twee weken het interviewprogramma ‘1 op 1’ (Omroep WNL) op NPO Radio 1. Eerder nam Maaike Timmerman al tijdelijk de rol van Kockelmann over.

Bij de School voor Journalistiek (SvJ) aan de Hogeschool Utrecht begint Pamela Wilhelmus als opleidingsmanager. Wilhelmus is geen onbekende van de SvJ. Eerder werkte ze als coördinator van de bovenbouw en was ze studieloopbaanbegeleider aan de journalistenopleider.

Zendermanager Niels Hoogland stopt per 1 januari 2023 bij NPO FunX. In het najaar start de procedure voor de benoeming van een nieuwe zendermanager voor NPO FunX. ‘Ik heb met trots en heel veel plezier bijgedragen aan het succes en de groei die we de afgelopen jaren met het totale team bij FunX hebben gerealiseerd. Dat we ons nu tot de meest relevante mediamerken voor jonge mensen in Nederland mogen rekenen, geeft enorme voldoening. En daarmee is dit ook een geschikt moment om voor een rol als zelfstandige te kiezen, met de focus op talent coaching en strategisch advies, de dingen die dit werk zo leuk maken’, laat Hoogland weten. Hoogland begon in april 2015 als adjunct-zendermanager bij FunX en werkte eerder bij Radio 538 en Radio Veronica.

Na een ‘fellowplek’ bij De Groene Amsterdammer gaat Karlijn Saris door als zzp’er. ‘Ik heb veel kunnen schrijven over mijn eigen wetenschapsgebied, de geneeskunde, en ben voor reportages op bijzondere plekken geweest’, schrijft Saris op LinkedIn. In september gaat ze als freelancer aan de slag voor De Groene en de Amsterdamse bijlage van NRC. ‘Voor NRC ga ik aan de slag als razende reporter voor de Amsterdambijlage, dus mijn inbox staat vanaf nu open voor tips over ALLE leuke, grappige, bizarre, ontroerende en frustrerende verhalen over onze hoofdstad. Voor De Groene Amsterdammer blijf ik de langere verhalen maken, reportages schrijven, onderzoek doen…’

In september start David van Hulzen als presentator van NOS Stories bij de NOS. Hij was al redacteur bij de NOS. ‘Een geweldige kans om naast het maken van verhalen ze ook te mogen gaan vertellen aan een belangrijke doelgroep, samen met een hele enthousiaste groep collega’s die in de afgelopen jaren een enorm platform hebben opgebouwd. Een grote eer waar ik erg naar uitkijk’, schrijft Van Hulzen. ‘De afgelopen maanden waren vrij hectisch, maar bijzonder: aan het begin van de oorlog verplaatste ik naar wat intern de Oekraïnedesk is gaan heten. Een half jaar lang heb ik me samen met een groepje (buitenland)collega’s vrijwel uitsluitend met de oorlog in dat land beziggehouden. Lange tijd met het idee om daarna weer terug te gaan naar waar ik bij de NOS als stagiair binnenkwam: de binnenlandredactie. Maar toen kwam opeens deze kans - eentje die ik niet kon laten liggen, maar die ook betekende dat ik die terugkeer niet meer zou maken.’ Van Hulzen begon als stagiair bij de NOS en bleef later plakken als freelancer. Eerder werkte hij als (web)redacteur voor regionale omroep NH en Innovation Origins.

Hanneke Chin-A-Fo keert terug bij de onderzoeksgroep van NRC. Chin-A-Fo werkt sinds 2004 voor NRC en was buitenlandredacteur, oorlogsverslaggever en economieredacteur. ‘Om te schrijven over de grondstoffen die onze toekomst bepalen en hoe de jacht daarop de verhoudingen in de wereld verandert. Denk lithium, kobalt, de zeldzame aardmetalen en allerlei elementen waar ik sinds de middelbare school niet meer van gehoord had. Wie wordt er rijk, en ten koste van wie? Welke technologie brengt echte vooruitgang? Wat brengen we teweeg met de groene transitie?’, schrijft ze. Haar nieuwe stap in haar carrière trapt ze af met een interview over waarom grondstoffen wél sexy zijn.

In praktijk was de transfer van Menno van Dongen al een voldongen feit, maar het telt natuurlijk pas écht als het op LinkedIn staat. Voor de Volkskrant gaat Van Dongen aan de slag als verslaggever justitie, politie en misdaad. Van Dongen werkt al ruim 17 jaar voor de krant en was eerder mediaverslaggever, coördinator en eindredacteur voor de sportredactie, algemeen verslaggever én justitieredacteur. De cirkel is dus weer helemaal rond.

Met ingang van volgende maand maakt Dieuwertje Blok deel uit van het team achter Podium Klassiek, het klassieke muziekprogramma dat is ontstaan nadat Paul Witteman afgelopen mei met Podium Witteman stopte. Blok presenteert vanaf 11 september samen met Floris Kortie, bijgestaan door ‘huispianist’ Mike Boddé.

Na zes jaar verlaat Terence Garnier de Groene Hart-editie van het Algemeen Dagblad, maar helemaal afscheid neemt hij ook weer niet van het AD. ‘Vanaf half september ga ik door het leven als redacteur wonen voor het AD en NU.nl’, schrijft Garnier op Twitter.

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’ of stuur je tip via Twitter, Instagram, Facebook of LinkedIn. Je mag ons ook taggen.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.