— donderdag 22 december 2022, 11:38 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Sam Hagens presenteert HLF8 en Emma Curvers heeft een nieuwe job bij Volkskrant als zaterdagcolumnist

© William Rutten

Jaap van Zessen, chef digitaal bij het AD, twijfelde even: een motor kopen of zijn vaste baan bij DPG Media opzeggen? Politiek verslaggever Sam Hagens gaat vanaf januari 2023 zijn werk in Den Haag afwisselen met het presenteren van talkshow HLF8 én journalist Emma Curvers heeft 'allerjezus' veel zin in haar nieuwe job voor de Volkskrant. Dit en meer in onze Transfer Thursday, waarin Villamedia de laatste ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 23 december 2022, 16:02

Van Groningen naar Brabant: onderzoeksjournalist Chris Bakker treedt per 1 januari in dienst bij de onderzoeksredactie van Omroep Brabant. Bakker werkt nog tot het einde van dit jaar bij de lokale omroep in Groningen, OOG Radio en Televisie.

Vanaf januari 2023 is Marloes Leeuw in te huren als zelfstandige: ‘Het idee van freelancen speelt al langer bij me en het voelt alsof nu het juiste moment is om de sprong te wagen’, schrijft Leeuw op LinkedIn. De laatste 15 jaar werkte ze voor onder andere De Telegraaf, AVROTROS en The Best Social. ‘Het geeft me ontzettend veel voldoening om met unieke verhalen (online) impact te maken, en dat is wat ik wil blijven doen de komende tijd. Maar dan dus als freelancer.’

Journalist Emma Curvers schrijft vanaf 1 januari elke zaterdag een column voor de Volkskrant op pagina twee. ‘En daar heb ik allerjezus veel zin in’, schrijft ze op Twitter. Ze zal er het nieuws ‘in keurige mootjes voor bij de koffie hakken’.

Samen met klimaatactivist en rechtenstudent Hannah Prins presenteert Op1-redacteur Freek van Leeuwen het nieuwe seizoen van de podcast de Keuzecast. ‘We ondervragen gasten uit alle hoeken van de samenleving over keuzes in loopbaan, leven en alles daaromheen’, laat Van Leeuwen op LinkedIn weten.  De podcast helpt studenten en starters op de arbeidsmarkt met het maken van moeilijke keuzes. De podcast werd eerder gepresenteerd door Simon van Teutem

‘Wie kan er zeggen dat ze op 14-jarige leeftijd een sollicitatiebrief schreef naar de krant om op de sportredactie te mogen komen werken? Juist ik!’, schrijft freelance journalist Ingrid Lemmens. Met gemengde gevoelens verlaat ze, na 17 jaar, haar post bij de krant. In de loop der jaren was ze had ze verschillende functies bij De Limburger. Vanaf januari 2023 begint ze als redacteur/verslaggever bij de Limburgse omroep L1.

Een motor kopen of de vaste baan bij DPG opzeggen? Na even twijfelen werd het voor Jaap van Zessen (AD chef Digitaal) de laatste optie. ‘Dit betekent dat ik na 7 mooie jaren AD.nl ga verlaten. De uitdaging die we hadden om de grootste site van Nederland te worden is bereikt. Een mooi moment dus om een spannende nieuwe stap te maken!’, schrijft hij op LinkedIn. Vanaf februari 2023 start hij als zelfstandig digitaal strateeg en adviseur.

‘1 blij Eva’. Vanaf 1 januari is DJ en tv-presentator Eva Koreman een van de vaste presentatoren op NPO Radio 1. In het nieuwe jaar zal ze iedere zondagochtend het nieuwe programma ‘Een Uur Cultuur’ presenteren. Het feestelijke ballonnetje op haar Instagram drukt dan ook een ‘1’ uit en bijvoorbeeld niet een alpaca zonder gezicht.

Danielle Wijman is begonnen als chef redactie bij Kek Mama, de glossy voor moeders. Eerder werkte Wijman voor onder andere het meidenblad Tina. ‘Op naar een toekomst vol prachtige edities’, laat Wijman weten.

Politiek verslaggever Sam Hagens gaat vanaf januari 2023 zijn werk in Den Haag afwisselen met het presenteren van talkshow HLF8. Hagens neemt de rol over van Leonie ter Braak, die is overgestapt naar RTL. ‘Nog even oefenen’, schrijft hij op zijn Instagram. Hij zal het presenteren van de show afwisselen met de ervaren Hélène Hendriks. Misschien kan zij, zich net zoals ze dat bij Noa Vahle doet, ontfermen over Hagens? Op 4 januari presenteert Hagens zijn eerste uitzending.

Michiel Bosgra neemt afscheid van Eindhovense omroep Studio040. ‘Bijna 12,5 jaar geleden stapte ik in een mooi avontuur. Deze week zet ik daar een punt achter. It was quite a ride!’, schrijft Bosgra. ‘Al die jaren werkte ik met geweldige talenten, gepassioneerde pioniers, gedreven journalisten en vooral heel erg fijne mensen. Samen bereikten we misschien wel meer dan we vooraf gedacht hadden.’ Bosgra geeft het stokje door aan Mike Weerts en Tjeerd Adema. Zelf gaat hij aan de slag als freelance einderedacteur bij onder andere Hart van Nederland en Omroep Gelderland. 

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen de journalistiek of media? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.