— donderdag 28 september 2023, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Rob Stenders zendermanager-af bij Radio Veronica, de politiek trekt Tom-Jan Meeus (NRC) weer richting schrijven

Rob Stenders legt vanwege gezondheidsklachten zijn werk als zendermanager bij Radio Veronica neer. Hij blijft wel radio maken. | Anneke Janssen / HH / ANP

Rob Stenders wegens gezondheid weg als zendermanager Radio Veronica, Tom-Jan Meeus gaat toch weer over politiek schrijven en van RTV Drenthe richting politiewoordvoering. Renske Baars is de nieuwe chef voor AD Haagsche Courant. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 29 september 2023, 07:23

Rob Stenders stopt als zendermanager van Radio Veronica. Dat bevestigt een woordvoerster van Audiohuis (onderdeel van Mediahuis) aan Adformatie. Stenders heeft ‘om gezondheidsredenen’ zijn functie neergelegd, meldt de vaktitel. Caroline Brouwer blijft tot die tijd het zendermanagement waarnemen, aldus een woordvoerder van de zender. Stenders blijft wel radio maken.

Renske Baars (46) wordt per 1 oktober de nieuwe chef van AD Haagsche Courant, meldt ze op LinkedIn. Ze volgt Axel Veldhuijzen op, die begin deze maand een van de nieuwschefs op de centrale AD-redactie werd. Baars werkt sinds 2005 voor het AD, in diverse functies.

De afgelopen vijf jaar werkte ze bij AD Groene Hart, eerst als plaatsvervangend chef en sinds 2020 als chef.

Tom-Jan Meeus, lange tijd politiek redacteur bij NRC maar nu al langere tijd bezig met omvangrijke onderzoeksprojecten, meldt dat hij met ingang van oktober voor abonnees een zaterdagse nieuwsbrief gaat produceren. ‘Machtige tijden’ gaat “op afstand van Den Haag gebeurtenissen analyseren en in context plaatsen”, aldus Meeus.

“En hoewel ik de politieke journalistiek niet mis - dat heb ik lang genoeg gedaan - kan ik niet ontkennen dat de ontwikkelingen in de democratie en de politiek me ook bezighouden”, verklaart Meus de drang om toch weer wat over het Haagse te schrijven.

Suus Ruis, dochter van televisiepresentator Willem Ruis, gaat voor tijdschrift LINDA. aan de slag als columnist. Vanaf komende vrijdag gaat Ruis onder meer aftellen naar haar vijftigste verjaardag.

Presentator Kees de Kort keert terug bij BNR. “Na een kort uitstapje als pensionado staat hij klaar om opnieuw de lucht in te gaan met zijn scherpe inzichten en no-nonsense stijl. Wekelijks is hij te horen in de nieuwe podcast Van alle markten thuis”, meldt hoofdredacteur BNR Nieuwsradio Marc Adriani.

RTV Drenthe-verslaggever Janet Oortwijn verlaat de journalistiek, meldt ze op LinkedIn. Na 8,5 jaar bij de regionale omroep wordt ze per 1 december communicatie-adviseur/woordvoerder bij de politie-eenheid Noord-Nederland.  “Ik ben RTV Drenthe ontzettend dankbaar voor alle kansen die ik gekregen heb”, schrijft Oortwijn.

Journalist Sander Lindenburg (64) vertrekt bij De Stentor. Lindenburg is 45 jaar op verschillende plekken in de regionale journalistiek werkzaam geweest - en schreef in het verleden ook regelmatig voor Villamedia. Hij richt zich nu op zijn reissite Elkedagvakantie.nl en online radiostation Hit100.nl.

Roel de Wit vertrekt bij platform De Ondernemer en diens uitgever DPG Media. Hij werkte daar zeven jaar. De Wit schrijft op LinkedIn: “Makkelijk? Absoluut niet. Wat een geweldige tijd is het geweest. Van -het ontmoeten van politici, ministers en topondernemers tot -het ontwikkelen van succesvolle podcastseries en - year on year - groei weten te realiseren van online platforms.”

Hij stapt over naar financiële dienstverlener Marktlink.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.