training eu starters

— donderdag 13 juli 2023, 15:57 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Jan Donkers stopt na vijftig jaar met radiomaken en Laurens Verhagen gaat zich storten op AI

Jan Donkers - © Mischa Schoemaker

Radiomaker, popjournalist en schrijver Jan Donkers stopt na een halve eeuw met radiomaken en Laurens Verhagen maakt een carrièremove en gaat zich bij de Volkskrant volledig storten op AI. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 13 juli 2023, 16:23

Guus Valk stopt als chef van de Haagse redactie van NRC en draagt het stokje over aan Pim van den Dool. Valk maakte tussen de bedrijven van het ‘chefschap’ door verhalen en podcasts. ‘Maar het was wel altijd schipperen tussen de vergaderingen en overlegjes.’

Valk blijft wel host van de podcast Haagse Zaken, maar gaat zich dus vooral weer richten op het schrijven. ‘Ik zie er enorm naar uit daar het hoofd voor vrij te kunnen maken’, aldus Valk op Twitter.

Jelle Seubring had een nachtelijk debuut op de radio als nieuwslezer voor de NOS. ‘En wat voor nacht… Mijn eerste ‘echte’ (we tellen de inwerkdagen even niet mee) dienst met het nieuws dat het kabinet is gevallen’, schrijft Seubring op LinkedIn.

Eva Metselaar laat eveneens op LinkedIn weten deze maand te zijn begonnen als beeldregisseur bij NPO Radio 1.

Na 12,5 jaar politieke columns schrijven voor de Volkskrant, gaat Martin Sommer met pensioen. Sommer in een interview met EW: “Ik voel me, dat zal je niet verbazen, dubbel over dat het ophoudt. Elke maandag begint het met: wat zullen we deze week doen? Het is de bedoeling om met een aardig stukje te komen dat origineel is en waar een nieuwe gedachte in zit. Je moet wat vinden, er moet iets op het spel staan, anders hoef je geen column te schrijven.”

Nils Rompen is vaker te zien als verslaggever bij RTLZ, zo meldt hij op LinkedIn.

Laurens Verhagen gaat zich bij de Volkskrant volledig storten op AI. ‘De rest van mijn techportefeuille is bij mijn collega’s in uitstekende handen’, \schrijft Verhagen op LinkedIn. Samen met Simoon Hermus dook Verhagen alvast in de wereld van AI-stemmen, waarbij de collega’s de stem van hoofdredacteur Pieter Klok kloonden.

Radiomaker, popjournalist, en schrijver Jan Donkers stopt na ruim 50 jaar met radiomaken. NH Nieuws maakte een reportage waarin hij terugblikt op zijn radio carrière en zijn tijd bij de lokale omroep van ‘t Gooi.

Het einde van een 13-jarig tijdperk bij de NOS: Matthijs Holtrop werd bij zijn laatste NOS-dienst overladen met berichtjes, een borrelkar én een speech.

Het hoofdredacteurschap van Red Pers rouleert elk jaar, en vanaf september staan Loïs Blank en Joel Tol aan het roer. Tol werkt als chef redacteur bij Het Klokhuis en gaat vanaf september ook aan de slag bij radioprogramma Bureau Buitenland. Blank werkte voor het faculteitsblad van de Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daar was ze zowel journalist als hoofdredacteur. Momenteel werkt Blank als eindredacteur bij het literair platform Hard//hoofd.

En Peter van Klei gaat aan de slag als business director bij Broadcast Partners. ‘Ik vind het een eer gevraagd te zijn om deze uitdagende nieuwe functie op te pakken en ik kijk uit naar de mogelijkheid om mijn vaardigheden en expertise bij Broadcast Partners in te zetten’, zegt Van Klei in een persbericht.

Ben jij iemand die een nieuwe stap maakt in z’n loopbaan of ken je iemand met een nieuwe baan? Tips, suggesties en opmerkingen zijn welkom via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.