persveilig seminar

— donderdag 24 februari 2022, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Voskuil van AD naar RTL, Kunzeler nieuwe contentdirecteur BNNVARA en van talkshow naar NOS

© Roos Koole / ANP

In deze wekelijkse rubriek verzamelen we transfers van collega's. Koen Voskuil stapt over naar RTL Nieuws, Step Vaessen is in Berlijn neergestreken als correspondent voor Al Jazeera en Suzanne Kunzeler is de nieuwe contentdirecteur bij BNNVARA.

Misdaadverslaggever Koen Voskuil vertrekt bij het AD om onderzoeksjournalistiek te gaan doen voor RTL Nieuws. Hij zal zich in het bijzonder gaan bezighouden met ondermijning, het fenomeen waarbij criminelen illegale activiteiten uitvoeren via legale bedrijven en diensten (denk export of legaal verkrijgbare chemicaliën bij drugsproductie, red.). Het kabinet heeft een wetsvoorstel ingediend om deze vorm van ondermijning strenger aan te pakken.

Nouschka van der Meijden meldt op Twitter dat ze “na vier talkshowjaren” (onder meer Jinek, Beau en Pauw) overstapt naar de NOS, waar ze op de politieke redactie begint.

Step Vaessen is terug in Europa en meldt dat ze vanuit Berlijn correspondent wordt voor Al Jazeera.

Suzanne Kunzeler is benoemd tot directeur Content van BNNVARA. Het voorgenomen besluit daartoe van de Raad van Toezicht is goedgekeurd door de Ledenraad van de omroep. De Ondernemingsraad had eerder ook positief geadviseerd. Kunzeler, nu nog Netmanager NPO 3 en genrecoördinator Drama bij de NPO, vormt per 1 mei met algemeen directeur Lonneke van der Zee het collegiaal bestuur van BNNVARA. “Onderscheidend en spraakmakend: de content van BNNVARA is zo sterk! Ik verheug me erop om dat verder uit te bouwen op alle mogelijke platforms”, aldus Kunzeler.

Literair redacteur Thomas de Veen (NRC) meldt het vertrek van illustrator Paul van der Steen bij de boekenredactie.

Arjan van Westerloo is aangesteld als algemeen diretcteur van facilitair mediabedrijf NEP The Netherlands. Hij start per 1 mei in deze rol en volgt Ralf van Vegten op. Van Vegten was bijna tien jaar bij NEP werkzaam, waarvan de laatste vier jaar als directeur. Van Westerloo begon in 1990 bij NOS Studio Sport, hij werkte bij T.E.A.M. Marketing en Talpa Media en was vlak voor zijn overstap naar EndemolShine verantwoordelijk voor de voetbalprogrammering bij RTL Nederland.

Producent idtv zet een volgende stap om de internationale ambities van het bedrijf verder vorm te geven. Per 1 maart wordt Kevin Soares aangesteld als EVP idtv international formats. Hij zal in eerste instantie de uitrol van het format ‘De Verraders’ internationaal begeleiden.

Karel Smouter (NRC) kondigt aan dat hij stopt met zijn vaste mediacolumn. De column zelf verdwijnt niet: met ingang van volgende maand wordt die door anderen gevuld.

Wil je zelf graag ook met je transfer in deze rubriek? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie en we nemen je overstap mee in de volgende editie.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.