training eu starters

— donderdag 14 september 2023, 11:53 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: nieuwe hoofdredacteur en interim-sportchef bij NU.nl, kortste Haagse carrière ooit voor Onno Aerden en Cindy Huijgen ook voor Trouw in China actief

NSC-oprichter Pieter Omtzigt staat dinsdag de pers te woord na zijn besluit beoogd woordvoerder Onno Aerden te ontslaan, naar aanleiding van een oude tweet. | Remko de Waal / ANP

Na een oude tweet van Onno Aerden werd woordvoering voor Omtzigt omzien naar iets nieuws, Lindsay Mossink is de nieuwe hoofdredacteur van NU.nl en nieuwe DPG Media-zender JOE heeft z'n eerste presentator gestrikt. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 15 september 2023, 08:19

“Kortste Haagse carrière ooit, helaas”, aldus een teleurgestelde Onno Aerden. De journalist zou deze week beginnen als woordvoerder voor partij Nieuw Sociaal Contract (NSC) van Pieter Omtzigt. Een licht bestofte tweet van eerder dit jaar, waarin Aerden partij BoerBurgerBeweging een gezwel noemde, betekende “in goed overleg” dat NSC een nieuwe woordvoerder moet zoeken.

Daniëlle Rademaker stapt over van de NOS naar AVROTROS. Voor de NOS was ze regionale en lokale verslaggever was in het kader van het project Versterking Journalistiek. Rademaker gaat werken voor EenVandaag op NPO Radio 1, meldt ze op LinkedIn.

Lindsay Mossink is de nieuwe hoofdredacteur van NU.nl. Mossink (35) is de opvolger van Gert-Jaap Hoekman, die eerder dit jaar de overstap maakte naar NOS Sport. Mossink was hiervoor onder meer een korte tijd adjunct-hoofdredacteur van NU.nl. In 2012 startte Mossink haar loopbaan bij NU.nl als nieuwsredacteur. Vervolgens bekleedde ze de rol van samensteller voor de voorpagina en in 2015 werd ze aangesteld als chef nieuwsredactie.

Ook bij NU.nl: Rypke Bakker is daar benoemd tot interim-sportchef, na het vertrek van Michel Abbink. Die vertrok naar VI, na net in 2022 weer bij NU.nl te zijn teruggekeerd. Er loopt een sollicitatieprocedure voor een nieuwe chef van de sportredactie.

China-correspondent Cindy Huijgen (onder meer De Telegraaf) gaat ook voor Trouw aan de slag, meldt ze op Twitter. Later deze maand keert ze terug naar standplaats Beijing.

Journalist Benjamin de Bruijn kondigt op LinkedIn zijn voorlopig vertrek bij Pointer (KRO-NCRV) aan. Hij gaat een jaar met onbetaald verlof. “Zoals jullie misschien weten, word ik binnenkort vader en fietst mijn vriendin Ellen van Dijk voor haar beroep. Volgend jaar gaat ze nog één keer voor een medaille op de Olympische Spelen. Die uitdaging gaan we samen aan en daar past een fulltimebaan niet bij”, schrijft De Bruijn.

Hij zegt het zeer te waarderen dat hun wederzijdse werkgevers zich welwillend hebben getoond. Van Dijk kreeg een tweejarig contract, hoewel ze haar kinderwens had geuit. De Bruijn: “KRO-NCRV heeft mij in de gelegenheid gesteld om met verlof te gaan, waardoor ik mijn contract niet hoef in te leveren.”

Edwin van der Aa begint volgende week als techverslaggever bij het AD.

JOE, het nieuwe radiomerk van DPG Media, heeft z’n eerste presentator gestrikt. Dennis Ruyer stapt over van Radio 538. Vanaf januari 2024 zal Ruyer elke werkdag van 10 tot 13 uur een programma presenteren. ” “Superveel zin om bij de nieuwste radioclub van Nederland mee te mogen bouwen”, aldus Ruyer in een persbericht van de uitgever.

Merel Borger heeft haar eerste tijd erop zitten als Associate Lector Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim. Ze blinkt op LinkedIn tevreden terug op haar eerste week. Borger: “Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest in de financiering van onderzoeksjournalistiek, kijk ik er naar uit het onderzoek naar journalistiek weer op te pakken.

“Heb je een idee voor een interessant onderzoeksproject, een prangende vraag over de journalistiek of wil je een keer van gedachten wisselen? Aarzel niet en laat het me weten!”, aldus Borger.

Freelance-journalist Hannah Yasmine König wordt redacteur bij BNNVARA’s interviewprogramma De Geknipte Gast. Özcan Akyol interviewt daar een gast in kapsalon-setting.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.