banner festival 23

— donderdag 30 juni 2022, 11:33 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Dianne Bleeker en Rutger de Quay nieuwe hoofdredactie Red Pers

© Roos Koole/ANP

Vanaf 1 september zal het jonge journalistieke duo Dianne Bleeker (24) en Rutger de Quay (26) aan de slag gaan voor Red Pers, het podium voor journalistieke ontwikkeling. Maar er zijn meer transfers in de media deze week. Laatste wijziging: 7 juli 2022, 09:05

Herman Wolfwinkel wordt de nieuwe directeur van NDP-nieuwsmedia. Per 1 juli zal hij Tom Nauta opvolgen in de functie. Voorheen was Wolfwinkel al actief bij NDP, maar dan als senior adviseur public affairs.

Anouk Hoogendijk, voormalig Nederlandse voetbalster, gaat voor de BBC het EK vrouwenvoetbal verslaan. Op 23 juni maakte de oud-voetbalster dat bekend via haar Instagram. Het EK vrouwenvoetbal vindt van 6 tot en met 31 juli plaats in Engeland. Hoogendijk speelde in haar carrière voornamelijk voor Ajax en Arsenal.

Daan Stoffelsen stopt bij De Revisor. Stoffelsen werkte 12.5 jaar als redacteur voor het literaire tijdschrift.

Morad El Ouakili werkt inmiddels anderhalve maand bij NPO Radio 2 en de NOS als nieuwslezer. In het opleidingstraject bij de NOS werd El Ouakili begeleid door Dorald Megens.

Dianne Bleeker (24) en Rutger de Quay (26) worden de nieuwe hoofdredactie van Red Pers. De twee jonge journalisten beginnen vanaf 1 september bij het medium. Bleeker zal aan de slag gaan als hoofdredacteur en De Quay als adjunct-hoofdredacteur. De nieuwe hoofdredactie hoopt de blik van Red Pers te kunnen verbreden, buiten Amsterdam. De Quay is ook werkzaam als freelancer bij Villamedia.

Annemieke van Dongen wordt vanaf half september chef nieuws bij BN De Stem. Voorheen werkte de Bredase Van Dongen bij het Algemeen Dagblad als verslaggeefster. Verder is Van Dongen werkzaam geweest bij BN De Stem en De Persdienst.

Marcel Levi en Ton F. van Dijk worden nieuwe columnisten bij HP/De Tijd. Levi is internist en hoogleraar Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, hij zal voornamelijk schrijven over zere plekken binnen de maatschappij. Van Dijk is journalist en oud-omroepbestuurder, hij schreef al langere tijd voor HP/De Tijd.

Mirthe van Wijngaarden is de nieuwe community manager bij KRO-NCRV. Ze zal voor het journalistiek data- en onderzoeksplatform Pointer de communicatie doen tussen de redactie en de community.

Liesbeth de Moor wordt de nieuwe stem van Zin op Zondag, op omroep Gelderland. De ochtendshow is iedere zondag van 07:00 tot 10:00 te horen op de regionale omroep. De Moor zegt zin te hebben om de zondagochtend te beginnen met rustige klassieke muziek, natuurreportages en aandacht voor zingeving.

Lucas Brouwers wordt het nieuwe lid van NRC-onderzoeksgroep. Hij zal zich voornamelijk bezig gaan houden met de thema’s ongelijkheid en gezondheid. Brouwers stopt door de overstap naar NRC als host van Onbehaarde Apen.

Thomas de Man wordt de nieuwe redacteur arbeidsmarkt voor Linkedin. De Man was voorheen o.a. freelancejournalist. Hij schreef als freelancer voornamelijk over werk, geld en carrières.

 

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.