banner festival 23

— maandag 28 maart 2022, 14:52 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe chef Sport: Michel Abbink keert na zes jaar terug bij NU.nl

© ANP

Michel Abbink wordt de nieuwe chef van de sportredactie van NU.nl. De journalist die onder andere het woord coëfficiëntenpolonaise populair maakte, keert na zes jaar Voetbal International (VI) terug op de plek waar zijn carrière ooit begon. Laatste wijziging: 29 maart 2022, 09:10

Abbink begon als stagiair bij het weekblad Sportweek, dat later verder ging als NUsport. Bij NU.nl groeide hij in de daaropvolgende jaren uit tot misschien wel de grootste sportfeiten en -statistiekenkenner van ons land. (De Volkskrant noemde hem ‘de wandelende voetbalencyclopedie van Nederland’.)

In 2016 maakte hij de transfer naar het voetbaltijdschrift Voetbal International, maar Abbink wil zijn pijlen niet meer enkel en alleen op het voetbal richten.

“Na zes prachtige jaren bij VI is het tijd om me weer onder te dompelen in veel meer sporten dan voetbal alleen,” zegt Abbink tegen NU.nl. “Ik kijk er erg naar uit om de redactie van ‘s lands grootste sporttitel aan te sturen.”

De huidige chef sport bij NU.nl, Daan Smink, gaat zich vanaf juli op de eindredactie en de journalistieke ontwikkeling van de nieuwstitel richten.

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman is erg blij met de terugkeer van Abbink: “Michel is een fenomeen. Onder zijn leiding versterken we de kern van onze verslaggeving. Maar kunnen we ook nog meer onderscheidende verhalen maken.”

Bekijk meer van

NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.